Αβέρωφ: Με πρόταξη τον πατριωτικό ρεαλισμό να σπάσουμε τα αδιέξοδα, να επανενώσουμε τη πατρίδα μας

Αβέρωφ: Με πρόταξη τον πατριωτικό ρεαλισμό να σπάσουμε τα αδιέξοδα, να απαλλαχτούμε από την κατοχή και να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα. Σ’ αυτή την προσπάθεια είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με οποιανδήποτε πολιτικό αρχηγό ανεξάρτητα των ιδεολογικών διαφορών γιατί μας ενώνει ο κοινός στόχος για μια επανενωμένη Κύπρο.

Τον πρώην Υπουργό των Εξωτερικών κ. Γιαννάκη Κασουλίδη υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο κυπριακό, με τον κ. Κασουλίδη να δηλώνει μετά το πέρας αυτής τα εξής:

«Ήρθα σήμερα το πρωί να επισκεφθώ των Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον φίλο Αβέρωφ Νεοφύτου τον οποίον καταρχάς συνεχάρη για όλες τις κινήσεις που κάνει για να προωθηθεί η λύση του Κυπριακού και ιδιαίτερα τη συνάντηση που είχε με τον κ. Άντρο Κυπριανού Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ.

Ξέρετε περνούμε δύσκολες εποχές μέσα στο εσωτερικό μέτωπο. Υπάρχει θυμός και πικρία ανάμεσα στην κοινωνία. Απ’ αυτή την κατάσταση δεν μένουν ανεπηρέαστοι και παραδοσιακοί ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πρέπει όμως ο θυμός αυτός να επηρεάσει τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός; Εκείνο που λέει σήμερα η Διακήρυξη Αρχών από της ιδρύσεως του που είναι επίκαιρη ακόμα και σήμερα, δηλαδή η συμβολή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και η δράση του στα πλαίσια του κεντροδεξιού χώρου, εις τα του τόπου. Εάν ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αδύνατος, η συμβολή του για το Κυπριακό, η συμβολή του για την οικονομία, για την πανδημία θα είναι μειωμένη.

Αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα σε ποιο δίλλημα βρίσκονται και ποια επιλογή πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Γιαννάκη Κασουλίδη, τον Sir της πολιτικής ζωής του τόπου. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την πολιτική του σταδιοδρομία υπηρετώντας το ύψιστο της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού.

Σ’ ευχαριστώ αγαπητέ μου Γιαννάκη γιατί επανέλαβες αυτό για το οποίο υπάρχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Ιδρύθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός ως η πολιτική δύναμη πρόταξης του πατριωτικού ρεαλισμού για να απαλλαγούμε από την κατοχή. Αυτό ήταν το κυρίαρχο για την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θέλω να το μοιραστώ και μαζί σου, έντιμα και ειλικρινά. Θα υπηρετήσω τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Με πρόταξη τον πατριωτικό ρεαλισμό να σπάσουμε τα αδιέξοδα, να απαλλαχτούμε από την κατοχή και να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα.

Σ’ αυτή την προσπάθεια είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με οποιανδήποτε πολιτικό αρχηγό ανεξάρτητα των ιδεολογικών διαφορών γιατί μας ενώνει ο κοινός στόχος για μια επανενωμένη Κύπρο.

Παράλληλα, όπως πολύ σωστά έχετε πει, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η έκφραση της κεντροδεξιάς, η έκφραση της μετριοπάθειας, της μεσαίας τάξης, της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας. Λάθη κάναμε, λέμε το συγνώμη μας προς τον λαό, την κοινωνία αλλά και προς τους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, προσπαθώντας να τα διορθώσουμε πρέπει να δημιουργήσουμε το όραμα και την ελπίδα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας και για εμάς οι καλύτερες μέρες περνούν μέσα και από την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Και πάλι σ’ ευχαριστώ και όταν έχουμε ανθρώπους όπως τον Γιαννάκη Κασουλίδη δίπλα μας νιώθουμε και εμείς πιο δυνατοί.