Φιλελευθεροποιήθηκαν οι πτήσεις από Ρωσία προς Κύπρο

Ευχάριστα τα νέα για το τουρισμό μας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε ύστερα από επίμονες προσπάθειες να γίνει αποδεκτό το αίτημα της από τη Ρωσική Ομοσπονδία για φιλελευθεροποίηση των πτήσεων προς τη Κύπρο τη χειμερινή περίοδο. Η επίτευξη της συμφωνίας θα υπογραφεί τη Δευτέρα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και από την εξέλιξη αυτή θα επωφεληθεί περισσότερο η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αφού με την εφαρμογή της πολιτικής των ανοικτών αιθέρων θα καταπολεμηθεί η εποχικότητα και η ανεργία.

Σε δηλώσεις του  ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος επιβεβαίωσε απόψε ότι «το απόγευμα παρέλαβε επιστολή από τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος απαντώντας σε δική μας επιστολή της 31ης Ιουλίου 2013 μας πληροφορεί ότι η ρωσική πλευρά αποδέχεται το αίτημα για την πλήρη απελευθέρωση των ναυλωμένων πτήσεων προς τη Κύπρο όλη τη χειμερινή περίοδο».

Πρόσθεσε ότι «με την φιλελευθεροποίηση των πτήσεων θα μπορεί να είναι από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, αντί μίας τακτικών αεροπορικών εταιρειών, δύο αεροπορικών εταιρειών. Με τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων πρακτικά έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας, να φέρουμε περισσότερους τουρίστες και να κρατήσουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες ανοικτές» είπε.

Ερωτηθείς πότε θα υλοποιηθεί η συμφωνία ο κ. Μητσόπουλος απάντησε πως «μόλις γίνει η τροποποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει η Κύπρος με τη Ρωσία, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα, η συμφωνία θα τεθεί σε άμεση ισχύ».

Εξάλλου την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε με δήλωση του  ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος. Μιλώντας και εκ μέρους του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι «είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με την υλοποίηση της φιλελευθεροποίησης των πτήσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Πρόσθεσε ότι «από τη συμφωνία αυτή θα επωφεληθεί πλήρως η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και αναμένεται ότι γύρω στις 300 χιλιάδες τουρίστες από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα επισκέπτονται τη χειμερινή περίοδο την περιοχή μας».

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε «βαθύτατες ευχαριστίες τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Τάσο Μητσόπουλο για την εξέλιξη αυτή αφού» όπως είπε «πίεσαν πολύ τη Ρωσική Ομοσπονδία προκειμένου να κάνει αποδεκτό το αίτημα της Κύπρου για φιλελευθεροποίηση των πτήσεων κατά τη χειμερινή περίοδο».