Φεστιβάλ Δημιουργίας ‘’Εμείς είμαστε ο κόσμος’’.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αγίας Νάπας θα φιλοξενήσει στο χώρο του γραφικού Λιμανιού το Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργίας ‘’Εμείς είμαστε ο κόσμος’’.

Το Φεστιβάλ, το οποίο είναι και διαγωνιστικό διοργανώνει  στο πλαίσιο της ‘’Δημόσιας Διπλωματίας’,’ ο Διεθνές Οργανισμός για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού IPCES  ,  με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Κύπρου στη Ρωσία,  της Ρωσικής Πρεσβείας στην Κύπρο και του Δημαρχείου Αγίας Νάπας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνότητας και θρησκείας να παρουσιάσουν μέσα από την τέχνη και τις δημιουργίες τους την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της χώρας τους, την προώθηση της εθνικής τέχνης στο εξωτερικό και την ενίσχυση των πολιτιστικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος  διαφόρων ειδών χορευτικών ομάδων/συγκροτημάτων, Χορωδιών και καλλιτεχνών όπως παραδοσιακό, jazz, hip-hop κλπ από τη Μόσχα, τις Ρωσικές  αυτόνομες Δημοκρατίες του Ταταρστάν και της Μορδοβίας, την Κιργισία, την Αγία Νάπα και από άλλες  πόλεις της Κύπρου.

Στις καλύτερες ομάδες θα απονεμηθεί το ΄Επαθλο ‘’ Δημόσιας Διπλωματίας’’ και αναμνηστικό δίπλωμα σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη  5  Ιουνίου στο χώρο του Γραφικού Λιμανιού της Αγίας Νάπας στις 7.00μ.μ και η είσοδος  για το κοινό είναι ελεύθερη.