Φαντάσματα στο θέατρο Βρετάνια

Σε γκόθικ σκηνικό και με ήρωες που θυμίζουν Οικογένεια Άνταμς, ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί την κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φίλιπο. Η laimitomos.com είδε την παράσταση και σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα.Το σκηνικό είναι ένα ναπολιτάνικο palazzo που ο ιδιοκτήτης του ενοικιάζει με δυσκολία λόγω της φήμης που έχει βγει πως το κτίριο είναι στοιχειωμένο.

Η ιστορία αρχίζει όταν ένας χρεοκοπημένος αστός μετακομίζει στο κτίριο μαζί με την πανέμορφη γυναίκα του. Οι δυο τους αποδέχονται την ύπαρξη των φαντασμάτων, ο καθένας για το δικό του συμφέρον.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις αλήθειες που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε, τα προσωπικά μας “φαντάσματα”, είναι το θέμα του Ντε Φίλιπο που χρησιμοποιεί με χιούμορ τη συνενοχή των ηρώων του στην απάτη και τις κωμικές αντιφάσεις στις οποίες τους ρίχνει η αποδοχή του παραλόγου.

Το σκηνικό είναι εντυπωσιακό, ένα τριόροφο κτίριο με εξώστες που περιστρέφεται αποκαλύπτοντας το εσωτερικό του.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παίζει το ρόλο του χρεοκοπημένου Ιταλού, η Φαίη Ξυλά την εκρηκτική ξανθιά γυναίκα του, ενώ ο Άρης Σερβετάλης είναι ο εραστής της που μπαινοβγαίνει στο σπίτι με μια κίνηση τόσο ελαστική που μας έκανε κι εμάς να αναρωτηθούμε αν είναι φάντασμα. Η οικογένειά του είναι ένα είδος ‘Άνταμς’, όπως και η αδερφή του θυρωρού σε ρόλο καρικατούρας.

Αχ αυτά τα φαντάσματα

Κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλιπο
Σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας
Παίζουν: Β. Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φαίη Ξυλά, Αλέξανδρος Λογοθέτης. Μετάφραση: Θ. Πετρόπουλος. Σκηνικά: Μ. Παντελιδάκης. Κοστούμια Ειρ.Τσακίρη. Φωτισμοί: Σ. Μπιρμπίλης.

Θέατρο Βρετάνια

Πανεπιστημίου 7, Κέντρο
Τηλ.: 2103221579

Παραστάσεις: Απόγ: Τετ., Κυρ. 7 μ.μ., Σάβ. (λαϊκή) 6 μ.μ. Βραδ: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ.
Εισ.: € 20, 16 φοιτητικό: € 14. Κάθε Πέμπτη άνεργοι, θεατές άνω των 65 και μέχρι 26 ετών: € 14.
Διάρκεια: 100 λεπτά