Φακοί επαφής κατά της αχρωματοψίας!

Νέα γενιά φακών επαφής αναμένεται να δώσει λύση σε όσους πάσχουν από αχρωματοψία! Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν τους ειδικούς φακούς οράσεως «Oxy-Iso», με τους οποίους δίνεται πλέον η δυνατότητα στους τους οφθαλμιάτρους να εντοπίζουν μώλωπες και φλέβες που έχουν υποστεί βλάβες.
Σύμφωνα με τα πειράματα οι νέοι αυτοί φακοί ενισχύουν το κόκκινο και πράσινο χρώμα που συνήθως δε μπορούν να διακρίνουν όσοι έχουν αχρωματοψία. Όμως δεν μπορούν να φορεθούν από οδηγούς διότι μειώνουν την ικανότητα αντίληψης του κίτρινου και μπλε χρώματος. fakoi-epafis-axrwmatopsia
Ο δημιουργός των φακών «Oxy-Iso», θεωρητικός Νευροβιολόγος, Μαρκ Τσανγκίζι, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η ανθρώπινη έγχρωμη όραση αναπτύχθηκε πάνω και πέρα απ’ όσα γνωρίζουμε για τα άλλα θηλαστικά είδη, επιτρέποντας μας να αντιλαμβανόμαστε έγχρωμες ενδείξεις στο δέρμα, περιλαμβανομένων των μωλώπων, της ωχρότητας, όπως επίσης και της αίσθησης της υγείας. Το φίλτρο λοιπόν των Oxy-Iso επικεντρώνεται στην ενίσχυση των κόκκινων και πράσινων χρωμάτων και αποχρώσεων σε άτομα που έχουν ανεπάρκεια αντίληψής τους».