Φαίδωνος: Φτάσαμε στο σημείο να δημιουργούμε κατά συνείδηση ανέργους (Βίντεο)

Σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” του Σίγμα, προχώρησε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, για τις διαπιστώσεις του οι οποίες αφορούν ένα νέο ζήτημα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, με το Υπουργείο Εργασίας να έχει δηλώσει ήδη στην Βουλή ότι υπάρχει αριθμός δικαιούχων που λαμβάνουν το εισόδημα, χωρίς να πληρούν τα κριτήρια.

Συγκεκριμένα η εκπομπή είχε τηλεφωνικά, φιλοξενούμενο τον Ανδρέα Ασσιώτη, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασία και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να μιλήσει για το ΕΕΕ και τις διαπιστώσεις αυτές του κ. Φαίδωνος, με τον ίδιο το Δήμαρχο να προβαίνει σε τηλεφωνική παρέμβαση διευκρινίζοντας ότι “όταν τοποθετούμε δημόσια και μάλιστα γραπτώς που μπορεί ο καθένας να ανατρέξει και να δει τι ακριβώς έγραψα, δεν είναι ανάγκη να μεταφράζονται πως όλα είναι καταγγελίες”.

“Ως δημόσιο πρόσωπο και ως δήμαρχος της Πάφου, περιήλθε κάτι στην αντίληψη μου εδώ και μήνες. Χθες είχα την ευκαιρία τις τελευταίες 4-5 μέρες, μέσα από μία εμπειρία που έχω ο ίδιος ο Δήμος της Πάφου να κάνω κάποιες διαπιστώσεις” είπε ο κ. Φαίδωνος.

Παράλληλα ανέφερε και πάλι ποιες ήταν αυτές οι διατυπώσεις του λέγοντας ότι ” η μία είναι ότι χθες από τους 52 δικαιούχους του ΕΕΕ που έπρεπε να έρθουν στον Δήμο Πάφου προσήλθαν οι 26. Πριν από λίγο με πήρε ο δήμαρχος της Γεροσκήπου,μου είπε πως, από τα 8 άτομα που έπρεπε να παρουσιαστούν, πήγαν μόνο τα 2″.

“Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι είναι αδικαιολόγητο, και δεν χρειάζεται να είσαι εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ούτε ιδιαίτερα οξυδερκής να καταλάβει κανείς, το γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχουν δικαιούχες ενεργές αιτήσεις 31 χιλιάδες και πίσω υπάρχουν 50-55 χιλιάδες άτομα οι οποίοι λαμβάνουν το ΕΕΕ. Η πολίτικη να μαζευτούν όλα τα επιδόματα κάτω από μια ομπρέλα είναι απόλυτα σωστή όμως φτάσαμε στο σημείο να δημιουργούμε ενσυνείδητους και κατά συνείδηση ανέργους” συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Πάφου.

“Η καταγγελία που κάνω δημόσια είναι ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες άτομα οι οποίοι παίρνουν ΕΕΕ και ασκούν δεύτερο αδήλωτο επάγγελμα, είτε γίνονταν λήπτες δημοσίου βοηθήματος εκείνη την ώρα εργάζονταν σε αδήλωτη εργασία ή την ώρα που πήραν το επίδομα μετά από λίγους μήνες ξεκίνησαν παράλληλα να ασκούν και δεύτερο επάγγελμα”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: