Φαίδωνος: Της αρκούδας το πάρτι σε πρεσβείες από τις προμήθειες και τις μίζες

Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος στην εκπομπή του του Σίγμα “Χωρίς Περιστροφές” τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι γινόταν”τις αρκούδας το πάρτι σε πρεσβείες από τις προμήθειες και τις μίζες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως στην πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα δύο λειτουργοί παίρνουν μίζες για να στέλνουν Κινέζους, να παίρνουν διαβατήρια και permanent recident. Αντί η έννοια τους να είναι τα μεγάλα και σοβαρά θέματα, η Κίνα είναι και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, δυστυχώς εκεί υπάρχει κύκλωμα το οποίο δεν το ξέρω ή το λέω μόνο εγώ αλλά το ξέρουν και άλλοι πολλοί. Αλλά τους βολεύει γιατί αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο στην Κίνα που συμβαίνει”.

Παράλληλα είπε πως “παλιότερα ενασχολούμενος με τα θέματα αρχαιοκαπηλίας, πρέσβης μας στο Παρίσι, είχε τρεις συνεργάτες στην Πάφο, του μάζευαν αρχεία και του τα έστελναν στο Παρίσι και τα πουλούσε”.

“Πρώην διευθυντής του κτηματολογίου έκανε πλαστά έγγραφα με μεταβίβαζε τεμάχια χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας και έβαζαν εικονικά πρόσωπα ανύπαρκτα πρόσωπα που δεν είχα σχέση με τα εν λόγω τεμάχια. Τους τα έγραφαν πάνω τους και έπαιρνε μίζες ο συγκεκριμένος κύριος. Τα έβαζε μέσα στην τσέπη. Βρέθηκε να είναι μέτοχος σε τεμάχια γης για να μπουν μέσα σε ζώνη μαζί με πρώην διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας. Θα δώσω κατάθεση για αυτά τα δύο την άλλη εβδομάδα”ανέφερε.

“Πολιτικός αρχηγός κόμματος στην Κύπρο ζήτησε από επιχειρηματία να του δώσει μαύρα λεφτά. Πούλησε δική του γη και του είπε να του δώσει μαύρα λεφτά και δεν θα τα δηλώσει στον φόρο. Και αυτός ο κύριος περιφέρετε από κανάλι σε κανάλι και κάνει μαθήματα περί χριστής διοίκησης. Άλλη περίπτωση πολιτικού αρχηγού ανακαινίστηκε η οικία του από συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος έλαβε εξυπηρέτηση για να πάρει και να του επιτραπεί κάτι σε σχέση με λατομείο. Και του ανακαίνισε το σπίτι ως ανταπόδοση”.

Δείτε την συνέντευξη: