Φαίδωνας: Σύμπραξη γιατρών – εργαζομένων για αναληθή πιστοποιητικά ασθενείας

Φαίδωνας: Σύμπραξη γιατρών  με ασυνείδητους εργαζομένους για την έκδοση αναληθών πιστιποιητικών ασθενείας αναληθή πιστοποιητικά ασθενείας

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, καταγγέλει την σύμπραξη ιατρών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με ασυνείδητους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να καταδολιεύσουν τους εργοδότες τους με την εξασφάλιση και προσκόμιση αναληθών πιστοποιητικών ασθενείας .

Το φαινόμενο αυτό, το οποίο παρατηρείται σε όλο το εύρος της δημόσιας υπηρεσίας και αποτελεί διαχρονικά «κοινό μυστικό» οφείλει να απασχολήσει σοβαρά τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές οι οποίες πρέπει να εξεύρουν τους ενδεδειγμένους και νόμιμους τρόπους ελέγχου ώστε να τερματιστεί επιτέλους η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Εύλογα διερωτάται κανείς γιατί κάποιοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ασθενούν για πολύ μακρύτερο χρονικό διάστημα από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ο Δήμος Πάφου κατέχει στοιχεία συγκεκριμένων ιατρών που κατά συρροή χορηγούν πιστοποιητικά ασθενείας τα οποία εργαζόμενοι χρησιμοποιούν για να εξασφαλίζουν άδειες απουσίας από τον εργασία τους με φαινομενικά νόμιμο τρόπο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενου στο Δήμο Πάφου, η οποία εξόφθαλμα καταδεικνύει τη σκόπιμη σύμπραξη ιατρού του δημοσίου με ασυνείδητο εργαζόμενο ώστε να καταδολιεύσουν τον εργοδότη με αναληθή στοιχεία.