Φίλιος: Αποπροσανατολίζει η Κυβέρνηση – Απέτυχε οικτρά στη Παιδεία

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook,  έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό της Κυβέρνησης από σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν το τόπο, ρίχοντας τα φώτα στους εκπαιδευτικούς.

Ο Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι “οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Χαμπιαούρης, ΔΕΝ εξυπηρετούν την ποιότητα του σχολείου, αλλά εξυπηρετούν, μόνο, το καλοστημένο φαγοπότι της μίζας, του άτοκου δανείου, της υποθήκης του νεκροταφείου, των bonus δισεκατομμυρίου ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ της βελτίωσης του σχολείου”.

“Με αυτά τα σοβαρότατα ζητήματα ποιος ασχολείται; Έκαναν τον κόσμο να νομίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει σήμερα η Κύπρος είναι αν θα εργαστεί ο εκπαιδευτικός μια ώρα περισσότερη ή λιγότερη!

Πάντως, αν ήμουν εκατομμυριούχος, θα έδινα στο κράτος €8 εκ. για να λυθεί για φέτος το πρόβλημα στην Παιδεία με την προϋπόθεση να αρχίσει σωστός διάλογος και επί της ουσίας για ποιοτική αναβάθμισή της!

Με αυτό τον τρόπο θα έχει την ευκαιρία η Κυβέρνηση να ασχοληθεί και με ζητήματα όπως το πιο κάτω και άλλα που μένουν στο σκοτάδι τα οποία σχετίζονται όχι με τα σχολεία αλλά με την ίδια την ύπαρξή μας!

Κρίμα! Πόσος αποπροσανατολισμός πια!”

Ενωρίτερα σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στην  στάση της κοινής γνώμης για τη κρίση στη παιδεία και έγραψε μεταξύ άλλων:

” Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι, δήθεν, έχει μαζί της την κοινή γνώμη και γι ‘ αυτό αντί να λύσει το πρόβλημα (μέσα σε 5 μόνο λεπτά, γιατί τόσο χρειάζεται) προτιμά να προχωρήσει σε ολομέτωση σύγκρουση με τον ΕΝΩΜΕΝΟ πια εκπαιδευτικό κόσμο.

Αντί το μέτρο τους να είναι η Παιδεία, είναι η “Επικοινωνία””