Φάκελος W.C: Συνοδεία με τα κινητά οι Κύπριοι

Έρευνα του liamitomos.com αποκαλύπτει…

Εάν η κουζίνα μπορεί να θεωρηθεί και ως χώρος αποθηκευτικός, φανταστείτε τι μπορεί να χωρέσει μια τουαλέτα όταν σε αυτήν μεταφέρουμε καθημερινά – τουλάχιστον τρεις φορές την μέρα τις σκέψεις μας και όχι μόνο.

Σύμφωνα έρευνα μόνο ένας στους τρεις άνδρες στη Μεγάλη Βρετανία μπαίνει πλέον στην τουαλέτα με την εφημερίδα/το περιοδικό/το προσπέκτους για τα έπιπλα κήπου παραμάσχαλα. Αντίθετα, οι άλλοι δυο προτιμούν πλέον -την ώρα της μυσταγωγίας- να σερφάρουν μέσω του κινητού τους στο internet.

Οι ψυχολόγοι σύμφωνα με τοποθετήσεις τους μόλις κλείσει η πόρτα του αυτοκινήτου, αλλά και η πόρτα της τουαλέτας είμαστε μόνοι και αυτό μας αρέσει  γιατί: «Κανείς δεν παρεμβαίνει και  κανείς δεν μπορεί να μας ενοχλήσει, αποκαλύπτει στο laimitomos.com,μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.

Την ησυχία μπορεί να την ζητάει κάποιος γιατί μπορεί να ανήκει  στο 25% του πληθυσμού ανά το παγκόσμιο που αντιμετωπίζει πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Αλλά και πάλι ζητώντας την γνώμη του παθολόγου- διαβητολόγλου Στέλιου Βουνιώτη, «αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πολύωρη διαμονή μας στην τουαλέτα. Συγκεκριμένα μας είπε: Εάν προσέξουμε αλλαγή στη συχνότητα της αφόδευσης τότε πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό του». «Ίσως, πρόσθεσε, «να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή».

Τι συνηθίζουν να παίρνουν μαζί τους οι Κύπριοι στις τουαλέτες; Τάμπελ / κινητό ή περιοδικά;

Λούις Πατσαλίδης – Σεναριογράφος: Τρελή είσαι που θα πάρω μαζί μου το κινητό ή το τάμπλετ; Πάντα με εφημερίδα στο χέρι. Είναι ασφαλές και μπορεί να πετύχεις και καμία είδηση που ενδεχομένως μπορεί να σου ξέφυγε πιο πριν.

Παναγιώτα Φιλαρέτου – Ιδιωτική υπάλληλος: Εκ του ασφαλούς παίρνω πάντα μαζί μου περιοδικό Ποτέ το τάμπελτ γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Αν μου πέσει για παράδειγμα; Κάποιες φορές παίρνω το κινητό μου απλά και μόνο για να στείλω κανένα μήνυμα.

Μαρίνος Χατζηβασιλείου – Ηθοποιός: Παίρνω το κινητό συνήθως για να στείλω μήνυμα σε κανένα «φιλαράκι»…

Άριστος Παναγίδης – Δημοσιογράφος: Κινητό. Αν και είναι λίγο επικίνδυνο να σου πέσει, εντούτοις το προτιμώ. Εξάλλου, περιοδικά δεν διαβάζω.

Σταματία Γκρέκο – Ηθοποιός: Πάντα παίρνω το κινητό μου. Δεν το εγκαταλείπω στιγμή.

Ανδρέας Λεωνίδου- Προγραμματιστής: Δεν εγκαταλείπω ποτέ το κινητό μου. Ακόμα και την ώρα που θα πάω στα «ιδιαίτερα».

Ζαχαρίας Γιακουμή – Συνθέτης: Συνήθως παίρνω μαζί μου το κινητό. Πού να ψάχνω περιοδικά και εφημερίδες;

 Της Νικολέτας Χρήστου