Υ.Υγείας: Καμία απόφαση για μερική κεντρικοποίηση εργαστηρίων

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι δεν έχει λάβει οιανδήποτε απόφαση για μερική κεντρικοποίηση των κλινικών εργαστηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς έχει πλήρη επίγνωση της αναγκαιότητας παραμονής τους στα Δημόσια Νοσηλευτήρια όλων των επαρχιών και το θέμα ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Υπουργείο Υγείας.

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ στην επαρχία Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, στην οποία διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι έχει αποφασιστεί η μερική κεντρικοποίηση των κλινικών εργαστηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει επίσης ότι στόχος του παραμένει η αναβάθμιση των υπηρεσιών όλων ανεξαιρέτως των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στα πλαίσια πάντοτε των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

“Για πολλοστή φορά απευθύνουμε έκκληση όπως αποφεύγονται οι δηλώσεις και ανακοινώσεις που προκαλούν αχρείαστο πανικό και ένταση στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες. Το κοινό καλό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνεργασίας και της συναίνεσης”, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.