ΕΥΡΩΚΟ:”Το παιχνίδι της επικράτησης που επιχειρούν ο κ. Δημητριάδης και το ΑΚΕΛ ζημιώνει τον τόπο”

Το θέμα της αποκάλυψης της ύπαρξης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο διορίστηκε από την απερχόμενη τότε κυβέρνηση Χριστόφια, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας.

«Τα σκανδαλώδη γεγονότα με τον διορισμό του κ. Καϊκίτη, μόνο ανησυχία και αγανάκτηση προκαλούν. Αυτό το παιχνίδι επικράτησης που επιχειρούν ο κύριος Δημητριάδης και το ΑΚΕΛ εναντίον της Κυβέρνησης ζημιώνει τον τόπο. Οφείλουν όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στον κοινό στόχο που είναι η έξοδος από τη σημερινή κρίση», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι αποτελεί θεσμό του Κράτους και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Κυβέρνησης της δεν αποτελούν αντίπαλο στρατόπεδο. Το ΑΚΕΛ πρέπει να σοβαρευτεί και να κατανοήσει ότι ως αντιπολίτευση έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει. Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις και ενέργειες της, οφείλει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς. Αυτό απαιτούν οι κρίσιμοι καιροί που περνά η Κύπρο», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ.