Υ.Παιδείας: Σημαντική η συμβολή του Άκη Κλεάνθους

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος σε χαιρετισμό του σήμερα το πρωί σε εκδήλωση για την τέλεση αποκαλυπτηρίων πλάκας για την ονομασία της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πεύκιος Γεωργιάδης σε «Αίθουσα Άκης Κλεάνθους»,  επεσήμανε ότι ο Άκης Κλεάνθους έθεσε τις βάσεις για τον στρατηγικό σχεδιασμό της υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και προώθησε ένθερμα την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση με όραμα τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων, ποιοτικά αναβαθμισμένων.

Ο κ. Κενεβέζος είπε πως ιδιαίτερα σημαντική για το σχολείο Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πεύκιος Γεωργιάδης, υπήρξε η συμβολή του Άκη Κλεάνθους στην εξασφάλιση όλου του τεχνολογικού εξοπλισμού και του δικτύου επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας από την Α.ΤΗ.Κ, αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. «Η τεχνολογική αυτή υποδομή που σήμερα διευκολύνει το εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο της διευθύντριας και του προσωπικού του σχολείου, αλλά κυρίως συμβάλλει στη μάθηση και ανάπτυξη των παιδιών» σημείωσε.

Ανέφερε δε πως η απόφασή για ονομασία της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του σχολείου σε «Αίθουσα Άκης Κλεάνθους», αποδεικνύει την ευγνωμοσύνη του σχολείου για τη μεγάλη προσφορά του αλλά και συμβάλλει στη διατήρηση της μορφής του Άκη Κλεάνθους στη μνήμη εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και της ευρύτερης κοινότητας που αξιοποιεί τους χώρους του σχολείου.

Τελώντας τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας, ο Κυριάκος Κενεβέζος έκανε λόγο και για το χρέος όπως συνεχιστούν το έργο και η προσφορά του Άκη Κλεάνθους στα σχολεία και στα παιδιά.

Συνεχάρη τέλος την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Στροβόλου, το Σύνδεσμο Γονέων και τη διεύθυνση του σχολείου, για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του Άκη Κλεάνθους.