Υπ.Υγείας: Πρόγραμμα παροχής κινήτρων για μείωση λίστων αναμονής

Πρόγραμμα παροχής κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας στα κρατικά νοσηλευτήρια με στόχο τη μείωση των λιστών αναμονής

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερ. 2 Αυγούστου 2017, αναφορικά με το Πρόγραμμα παροχής κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας στα κρατικά νοσηλευτήρια με στόχο τη μείωση των λιστών αναμονής, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Υγείας να εξεύρει κάθε δυνατό τρόπο για τη μείωση των λιστών αναμονής.

Στόχος του Υπουργείου, τόνισε, είναι τόσο η μείωση των λιστών όσο και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους Κύπριους ασθενείς.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά στη διενέργεια 20,000 οφθαλμολογικών εξετάσεων και 5,000 εξετάσεων MRI, και περιλαμβάνει την αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα με τη μέθοδο της κατ’ επιλογήν συμπληρωμής (επιδότηση), σε παγκύπρια κλίμακα.

Το πρόγραμμα για τις εξετάσεις MRI έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 2 Αυγούστου 2017 και προνοεί την επιδότηση €135 ανά εξέταση.

Το πρόγραμμα για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 και προνοεί επιδότηση €40 ανά εξέταση. Δικαιούχοι για παραπομπή στον ιδιωτικό τομέα είναι οι ασθενείς που έχουν εγγραφεί σε λίστα αναμονής των κρατικών νοσηλευτηρίων για οφθαλμολογική εξέταση μέχρι και την 31η Αυγούστου 2017 και η ημερομηνία της οφθαλμολογικής εξέτασής τους είναι καθορισμένη μετά την 1η Νοεμβρίου 2017.

Λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία αλλά και οδηγίες προς τους ασθενείς υπάρχουν αναρτημένες σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.