ΑνΚΕ: Η Κύπρος καταγράφεται ανάμεσα στις χώρες με την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας

Τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) σχολίασε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας ως Κυβέρνηση για τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την Eurostat σε σχέση με την αποκλιμάκωση της ανεργίας στον τόπο μας. Το γεγονός ότι η Κύπρος καταγράφεται ανάμεσα στις χώρες με την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη είναι πάρα πολύ θετικό.

Το 10,8% που δείχνει η Eurostat ως ανεργία στην Κύπρο νομίζω ότι είναι ένας αριθμός ο οποίος ναι μεν δεν μας ικανοποιεί, γιατί και πάλι είναι αρκετά υψηλή η ανεργία σε σχέση με το παρελθόν, όμως, είναι ένα ποσοστό που είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη παρέλαβε το 2013. Να σας θυμίσω ότι το 2013 η ανεργία ήταν στο 15,5% και αυξήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα, με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον Μάρτιο, αλλά φαίνεται ότι από τότε μέχρι τώρα έχουμε μια πτώση της ανεργίας με έναν πολύ μεγάλο ρυθμό.

Αυτή η αποτύπωση του ρυθμού πτώσης της ανεργίας μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων, τον δρόμο της ανάπτυξης, που θέλω να υπενθυμίσω ότι η Κύπρος καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης 3,5% – τους υψηλότερους ίσως της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ανοίξουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μόνο μέσω της ανάπτυξης μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Η προσπάθεια συνεχίζεται και νομίζω ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο και σε αυτό το θέμα.»