Υπ. Υγείας: Η ΠΑΣΥΚΙ επιχειρεί τη πυροδότηση έντασης

Είναι πλέον ξεκάθαρο μετά και από τη σημερινή ανακοίνωσή της ΠΑΣΥΚΙ, ότι επιχειρείται τεχνηέντως από τη συντεχνία η πυροδότηση έντασης, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας.

Οι κινήσεις αυτές δημιουργούν ερωτηματικά τη στιγμή που ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή διάλογο και επικοινωνία με τις συντεχνίες για επίλυση τόσο των προβλημάτων της καθημερινότητας όσο και θεμάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης. Είναι απορίας άξιο η επαναλαμβανόμενη τακτική έκδοσης ανακοινώσεων τη στιγμή που για το συγκεκριμένο θέμα, το επίσημο αίτημα από την ΠΑΣΥΚΙ για καθορισμό συνάντησης στάλθηκε στο Γραφείο του Υπουργού μόλις στις 8 Οκτωβρίου 2018, το μεσημέρι. Τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν από τον στόχο.

Η ΠΑΣΥΚΙ θα λάβει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η δέσμευση της συντεχνίας ότι «στην περίπτωση που δεν λάβει ικανοποιητικές επεξηγήσεις, καθώς και προώθηση διορθωτικών μέτρων» θα προτρέψει τα μέλη της να απέχουν από τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Προς τούτο, διευκρινίζεται ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εφαρμογή του προγράμματος για τη μείωση των λιστών αναμονής είτε μέσα από υπερωριακή απασχόληση είτε με την παραπομπή στον ιδιωτικό τομέα υιοθετήθηκε πρωτίστως για την εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή με τη σύμφωνη γνώμη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το δε πρόγραμμα υπερωριακής απασχόλησης εφαρμόζεται στη βάση της εθελοντικής συμμετοχής των επαγγελματιών υγείας, ως κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας και των εισοδημάτων τους.

Το Υπουργείο Υγείας δεν προτίθεται να συνεχίσει ή και να παρασυρθεί σε παιχνίδια ανταλλαγής ανακοινώσεων και δι’ αέρος αντιπαραθέσεων, σεβόμενο τον διάλογο και τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξή και αναμένει την ίδια προσέγγιση από όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες.

 

.