Υπ.Παιδείας: Καθήκον μας η στήριξη άπορων μαθητών

Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αποτελεί κοινωνική ευθύνη όλων να στηρίξουμε τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος “Προγευματίζουμε” το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη σχολική χρονιά από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού και τις υπεραγορές Carrefour.

Συγκεκριμένα, θα προσφερθούν από την εταιρεία Carrefour-Μαρινόπουλος 346 χιλιάδες σάντουιτς και μπουκαλάκια νερό σε 2,100 άπορους μαθητές, από 90 σχολεία της επαρχίας Λεμεσού. Όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά, το πρόγευμα θα προετοιμάζεται καθημερινά από τους εθελοντές της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, ενώ η Σχολική Εφορεία Λεμεσού θα προσφέρει τα ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς του προγεύματος, με την οικονομική στήριξη του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε στο χαιρετισμό του πως η παρουσία του στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος, υποδηλώνει την ευγνωμοσύνη του ίδιου και του Υπουργείου του προς όσους συμβάλλουν, με το δικό τους τρόπο, “προς την κατεύθυνση απάμβλυνσης μιας μεγάλης δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και τα παιδιά”.

Εκφράζοντας την ελπίδα όπως σύντομα ο τόπος διέλθει της οικονομικής κρίσης, ο κ. Κενεβέζος ευχήθηκε όπως η κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, γίνει παράδειγμα και προς άλλες εταιρείες ή οργανισμούς, “στους οποίους προσβλέπουμε να αναλάβουν παρόμοιες ενέργειες”.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης δόθηκε επίσης, από την εταιρεία Carrefour-Μαρινόπουλος, επιταγή ύψους 30,000 ευρώ, για την αγορά σχολικών ειδών από άπορους μαθητές