Υπ. Μεταφορών: Μέσω εκβιαστικών απεργιών δεν μπορεί να υπάρξουν λύσεις

Για το θέμα της δεύτερης επ΄αόριστο στάσης εργασίας των οδηγών του ΟΣΥΠΑ, απάντησε ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος σημείωσε πως “δεν μπορεί να υπάρξουν λύσεις μέσω εκβιαστικών απεργιών.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός επισήμανε πως υπάρχει μια αναταραχή και γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ της εταιρίας και της Κυβέρνησης και κάλεσε όλους να κάνουν λίγη υπομονή ώστε να δούμε πώς προσχωρούν τα πράγματα. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξουν λύσεις μέσω εκβιαστικών απεργιών που ταλαιπωρούν τους μαθητές.

“Πρέπει να γίνει ένας σωστός χειρισμός του θέματος ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα του κράτους και παράλληλα να παρέχονται και οι υπηρεσίες,” είπε στις δηλώσεις του στη Λεμεσό.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις διαβουλεύσεις να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Επίσης ερωτηθείς για τη σχετικές καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνος Φαίδωνος, ο Υπουργός είπε πως δεν θα το κάνει, λέγοντας πως «γενικότερα είναι ότι έγινε ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων, που κάποιος μπορεί να πει βεβαίως ότι έχει καθυστερήσει, και έχει καθυστερήσει για διάφορους λόγους συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι κάποιες εταιρείες, δεν είχαν φέρει εγκαίρως λογαριασμούς».

Με επιμονή του Υπουργείου του, όπως ανέφερε, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και έδειξε κάποιες ενδεχόμενες υπερπληρωμές. «Προτείναμε να μπει κάποιος κριτής ανεξάρτητος ο οποίος να δει αυτές τις διαφορές ώστε να καταλήξουμε, ποιο πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως προχωρούμε. Αλλά τις υπερπληρωμές τις έχουν εντοπίσει οι ομάδες του Υπουργείου».

Αυτή η ιστορία, είπε, παρουσιάζεται από το 2010 μόλις είχαν γίνει οι συμβάσεις και δεν είναι καινούργια πράγματα. «Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά έγινε έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων. Βγήκαν κάποια αποτελέσματα και αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να αξιολογηθούν και βεβαίως αναλόγως να αποφασίσει και η Κυβέρνηση πώς προχωρά».

«Υπάρχουν διαφωνίες από τις εταιρείες, και γι’ αυτό προτείναμε, ώστε να είμαστε δίκαιοι, να μπει κάποιος ανεξάρτητος κριτής και τώρα αναμένω από τις εταιρείες την απάντησή τους, όσον αφορά την πρόταση του Υπουργείου» ανέφερε.