Παρουσίαση νομοσχεδίου για την αδειοδότηση μεγάλων επενδύσεων από τον Υπ. Εσωτερικών

Σε παρουσίαση του νομοσχεδίου περί της διευκόλυνσης της αδειοδότησης μεγάλων επενδύσεων (Eπενδυτικός νόμος), προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου για το θέμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Πετρίδης προέβη σε εκτενή παρουσίαση των σημαντικότερων εκ των διατάξεων του νομοσχεδίου, αντιπαραβάλλοντας τις αδυναμίες του ισχύοντος καθεστώτος με τις μεταρρυθμίσεις που επιφέρει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν προσπάθειες για Λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Ξένων Επενδυτών, για Σύσταση Μηχανισμού Εντοπισμού και Προώθησης Επενδύσεων, όπως επίσης και λειτουργία Μονοθυριδικής Πρόσβασης. Ωστόσο, όπως είπε ο Υπουργός, οι λόγοι που απέτυχαν οι προσπάθειες αυτές, είναι γιατί απλά δημιουργούσαν ένα πρόσθετο σταθμό, στο υφιστάμενο πλαίσιο (αντί One Stop Shop, δημιούργησαν One More Stop) και δεν άλλαξαν οι διαδικασίες αδειοδότησης ούτε οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Παράλληλα, ο κ. Πετρίδης τόνισε πως ο Νόμος για την Διευκόλυνση των Επενδύσεων προνοεί την εισαγωγή αποτελεσματικού θεσμοθετημένου μηχανισμού με διαφορετικές διαδικασίες για την αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων.