Υπ. Εργασίας: Δόθηκαν €2,5 εκ. Στα άτομα με αναπηρίες

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αμιλιανίδου δήλωσε σήμερα ότι “στα πλαίσια του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για το 2013, δόθηκαν πέραν των €2,5 εκ. για τη στήριξη προγραμμάτων που αφορούν άτομα με αναπηρίες”.

Σε χαιρετισμό της στην 34η Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, τον οποίο διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Ασσιώτης, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι

“η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών έλαβε επιχορήγηση ύψους €9.000 και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ευημερίας Τυφλών έλαβε επιχορήγηση ύψους €7.000”.

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι “επιπρόσθετη επιχορήγηση ύψους €6.000 έλαβε η Οργάνωσή σας για το 2013 από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες”.

Ανέφερε, επίσης, ότι “στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με αναπηρίες”.

Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι “η Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες που κύρωσε η Κυπριακή Δημοκρατία και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία 2013-2015 που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο τον Ιούλιο 2013 είναι εδώ για να κατευθύνουν τις προσπάθειες και τις δράσεις μας για το μέλλον”.

Διαβεβαίωσε ότι “το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα είναι πάντοτε δίπλα σας για να σας παρέχει στήριξη στους τομείς που χρειάζεστε”.