Υπ.Γεωργίας: Το Κίνημα Αλληλεγγύης έλαβε 5 επιστολές για κατασκευή υποστατικού

Απάντηση Υπουργείου Γεωργίας σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη για κατασκευή υποστατικού σε μοναστηριακή γη

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στον εγχώριο Τύπο και σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη, στην οποία αναφέρεται ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δεν απάντησε σε επιστολές του Κινήματος και ότι επιδεικνύει ανοχή σε παρανομία σχετικά με κατασκευή υποστατικού σε μοναστηριακή γη στα όρια του δάσους Πάφου, για λόγους αποκλειστικά και μόνο αποκατάστασης της αλήθειας επισημαίνονται τα πιο κάτω:

Το Κίνημα Αλληλεγγύης έλαβε πέντε σχετικές επιστολές από Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για το πιο πάνω θέμα. Από το Τμήμα Δασών στις 29/7/2016, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στις 10/8/2016 και 9/2/2017, το Τμήμα Περιβάλλοντος στις 7/9/2016 και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στις 25/1/2017.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εξέφρασε μέσω των Τμημάτων του τις απόψεις του στην αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών. Το αρμόδιο Υπουργείο ενημέρωσε το Κίνημα Αλληλεγγύης με επιστολή του στις 19/1/2017 ως προς το στάδιο και τη διαδικασία που ακολουθείται για το χειρισμό του θέματος.

Λαμβανόμενων υπόψη των πιο πάνω είναι προφανές ότι το Κίνημα Αλληλεγγύης είναι πλήρως ενήμερο για τη συγκεκριμένη υπόθεση τόσο από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών και ότι καμία ανοχή δεν επιδεικνύεται από καμία Κρατική Υπηρεσία ή Τμήμα ή κάποιο Υπουργείο, αφού ακολουθούνται πιστά οι πρόνοιες της νομοθεσίας.