Υπό 8ήμερη κράτηση οι δύο συλληφθέντες για την απάτη με μάσκες

Υπό 8ήμερη κράτηση οι δύο συλληφθέντες για την απάτη με μάσκες

Υπόθεση απάτης, κλοπής, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αδικημάτων κατά παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης Νόμου, διερευνά η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 54 και 27 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το μήνα Μάϊο που διανύουμε, το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε στη διάθεση στην αγορά, ποσότητας από χειρουργικές μάσκες προστασίας.

Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι, ιδιωτική εταιρεία, τις τελευταίες μέρες, πώλησε σε φαρμακεία μάσκες ιδίου τύπου, για τις οποίες εγέρθηκαν υποψίες ότι ήταν από τις μάσκες που είχε διαθέσει το Υπουργείο, αφού αυτές έφεραν τον ίδιο, αποκλειστικό, κωδικό παραγγελίας. Σε αποθήκες της εταιρείας, παρουσία του 43χρονου Διευθυντή της, έγινε έρευνα, κατά την οποία ανευρέθηκε ποσότητα από μάσκες προστασίας, με τον ίδιο εν λόγω κωδικό παραγγελίας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία ότι η εταιρεία του 43χρονου, πριν από λίγες μέρες, αγόρασε τις εν λόγω μάσκες προστασίας από 27χρονο, ενώ στοιχεία προέκυψαν και εναντίον 54χρονου.

Οι 27χρονος και 54χρονος συνελήφθησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 27χρονου, όπου εντοπίστηκε τόσο ο ίδιος, όσο και ο 54χρονος, ανευρέθηκε αριθμός από μάσκες προστασίας, με τον ίδιο κωδικό παραγγελίας.

Ακολούθως της σύλληψής τους, οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λεμεσού.