Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας – Επικεντρώνονται σε παραλίες και πεζόδρομους

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας – Επικεντρώνονται σε παραλίες και πεζόδρομους

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας, κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, στην οποία συμμετείχαν η Ηγεσία της Αστυνομίας και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Επαρχιών.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την επιτήρηση της εφαρμογής των διαταγμάτων, για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Αφού ενημερώθηκε η Ηγεσία για την υφιστάμενη κατάσταση, ειδικά στα παραλιακά μέτωπα, ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφερόμενος εκ νέου στις υπάρχουσες οδηγίες τόνισε την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των προνοιών των Υπουργικών Διαταγμάτων, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η αστυνόμευση για την επόμενη περίοδο, όπου περιλαμβάνεται και το τρέχον Σαββατοκύριακο, θα επικεντρωθεί στα παραλιακά μέτωπα, στους πεζόδρομους αλλά και σε χώρους όπου μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, πάντοτε με τη συνεργασία και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τροχονόμων και ναυαγοσωστών.

Σημειώνεται ότι, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παρουσία συμπολιτών μας, για να υπενθυμίζει και να συμβουλεύει το κοινό για τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται, σύμφωνα με τα διατάγματα, τονίζοντας παράλληλα τους κινδύνους από τη μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων και αποστάσεων. Αν και οι καταγγελίες, δεν είναι αυτοσκοπός, εκεί και όπου σημειώνονται σοβαρές παραβάσεις θα γίνονται καταγγελίες με βάση των περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Περαιτέρω, και με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σε σχέση με τη μετάβαση πιστών στους Ιερούς Ναούς, και για σκοπούς αποφυγής τυχόν παρερμηνείας των Διαταγμάτων και κατά συνέπεια δυσάρεστων καταστάσεων και ταλαιπωρίας, διευκρινίζεται ότι, όσον αφορά στη μετάβαση σε Ιερούς Ναούς, συνεχίζουν να ισχύουν αυστηρά οι πρόνοιες του τελευταίου σχετικού Διατάγματος όπου δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία πέραν των δέκα ατόμων σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Τέλος, τονίζεται ότι, απώτερος στόχος των προσπαθειών που καταβάλλονται είναι η διατήρηση των ήδη καλών και ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων σε αυτή την κοινή προσπάθεια για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.