Υπόθεση Aristo developers: Ο εξευτελισμός του συστήματος

Το Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωση τους σχολιάζει το “θέατρο παραλόγου” στην υπόθεση Θ. Αριστοδήμου:

Για ακόμα μια φορά οι πολίτες γίνονται μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου, το οποίο έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, όπου «επώνυμοι» που συλλαμβάνονται ως ύποπτοι για αδικήματα, καταλήγουν σε νοσοκομειακά δωμάτια πολυτελείας για να αποφύγουν τη διαδικασία της ανάκρισης, να επηρεάσουν μάρτυρες και να εξαφανίσουν στοιχεία.

Το Κίνημα θεωρεί ότι τα γεγονότα γύρω από αυτήν την υπόθεση όπως εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες, εξευτελίζουν το σύστημα της Κυπριακής Δικαιοσύνης και εξανεμίζουν την ελάχιστη εναπομένουσα αξιοπιστία του. Λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελίες του Προέδρου, σχετικά με προσαγωγή ενόχων για την οικονομική καταστροφή στη δικαιοσύνη ως το τέλος του χρόνου, κάποιος εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί τί θα γίνει αν όλοι ακολουθήσουν την ίδια πεπατημένη. Θα γεμίσουν άραγε τα δωμάτια των ιδιωτικών κλινικών;

Ευχόμαστε πραγματικά καλή ανάρρωση στους υπόπτους αυτής της υπόθεσης αλλά δεν μπορούμε να μην καταγράψουμε τον προβληματισμό μας για τη συμπτωματική αυτή επιδημία αδιαθεσίας.

Όσοι εμπλέκονται σε παράνομες διαδικασίες εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Από αυτήν την αρχή – που χαρακτηρίζει τις κοινωνίες δικαίου – δεν μπορεί να παρεκκλίνει κανείς, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση ή την κοινωνική του θέση.