Δρομολαξιά: Συνέχεια με παραίτηση συνήγορου υπεράσπισης

Συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου στη Λάρνακα, της πολύκροτης υπόθεσης
για την επένδυση από το Ταμείο συντάξεων των εργαζομένων της CYTA, στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά, με την παραίτηση του Κυριάκου Μούσκου, συνηγόρου υπεράσπισης του Αντώνη Ιωακείμ, 8ου κατηγορουμένου .

Ο Κυριάκος Μούσκος, με την έναρξη της διαδικασίας  υπέβαλε στο Κακουργιοδικείο, αίτημα όπως του δοθεί άδεια να αποσυρθεί από δικηγόρος του Αντώνη Ιωακείμ «λόγω διαφωνίας που προέκυψε στον τρόπο παρουσίασης της γραπτής απολογίας του κατηγορουμένου, η οποία δεν είναι προϊόν δικής μου εργασίας». Ο κ. Μούσκος πρόσθεσε ότι αυτή ήταν και επιθυμία του Αντώνη Ιωακείμ.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης, ρώτησε τον κατηγορούμενο,  Αντώνης Ιωακείμ, ο οποίος  παραδέχτηκε από το εδώλιο του κατηγορουμένου ότι υπήρξε διαφωνία με το συνήγορο υπεράσπισης του και εξέφρασε την επιθυμία όπως τερματιστεί η συνεργασία τους.

Ο κ. Σάντης ενέκρινε το αίτημα του κ. Μούσκου να παραιτηθεί από συνήγορος υπεράσπισης, «διατηρώντας κάποιες απόψεις περί δεοντολογίας» όπως είπε, προσθέτοντας πως το Κακουργιοδικείο δεν επιθυμεί να επηρεαστεί καθ οιονδήποτε τρόπο η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Ο Αντώνης Ιωακείμ υπέδειξε ως νέο συνήγορο υπεράσπισης του τον Γιαννάκη Θωμά, ο οποίος ήδη παρουσιάζεται ως δικηγόρος του 2ου κατηγορουμένου στην υπόθεση Χαράλαμπου Τσουρή.

Ο κ. Θωμά ζήτησε χρόνο από το Κακουργιοδικείο προκειμένου να ενημερωθεί για το μαρτυρικό υλικό που αφορά τον Αντώνη Ιωακείμ, με τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να χαρακτηρίζει «λογικό και δίκαιο» το αίτημα του.

Μετά την εξέλιξη αυτή η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί τη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του 6ου κατηγορουμένου στην υπόθεση Βενιζέλου Ζαννέττου.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ, Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd.