Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Συνελήφθησαν ακόμη τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Proton

Η μεγάλη δικαστική και αστυνομική επιχείρηση για την υπόθεση της Proton Bank, συνεχίστηκε με νέες συλλήψεις. Με ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκης, συνελήφθησαν ως ύποπτοι φυγής οι Α. Αθανασόγλου, Τρ. Κολλίντας και Δ. Σαραμαντής, πρώην μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας και μέλη της επιτροπής πιστοδοτήσεων.

΄Ενταλμα για τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη εκδόθηκε μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μετά από ξαφνική αδιαθεσία.

Όπως όλα δείχνουν, ο κύκλος των ενταλμάτων σύλληψης δεν έχει κλείσει.Πληροφορίες αναφέρουν πώς η ανακρίτρια έχει εκδώσει κι άλλα εντάλματα που θα ενεργοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών.

Η υπόθεση σχετίζεται με τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια που χορηγούσε η τράπεζα την περίοδο που πρόεδρος του Δ.Σ. ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Συνολικά  κατηγορούνται για σειρά κακουργημάτων 27 πρόσωπα, ενώ το συνολικό σχηματικό ποσό των επισφαλών δανείων που φέρονται να δόθηκαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, αγγίζει τα 701 εκατ. ευρώ.