Υπόθεση Ερωτοκρίτου: Συνέχεια με 2 νέους μάρτυρες

Συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της Υπόθεσης Ρ. Ερωτοκρίτου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, με την κατάθεση της κ. Παπαλεοντίου.

Η κ. Σόνια Παπαλεοντίου, γραμματειακή υπάλληλος στο Δικηγορικό Γραφείο “Ανδρέας Νεοκλέους & ΣΙΑ ΔΕΠΕ”, όταν ρωτήθηκε εάν ο επιδότης Παναγιώτης Κλείτου είχε δοκιμάσει να της επιδώσει αγωγή εναντίον της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και αν ο κ. Κλείτου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κυπρίζογλου ενώπιον της, είπε ότι “Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο” .

Η κα. Παπαλεοντίου κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ως μάρτυρας υπεράσπισης του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους, εκ των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου και του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους.

Κατά την κύρια εξέταση της από τον δικηγόρο του Παναγιώτη Νεοκλέους, Αλέκο Μαρκίδη, η κα. Παπαλεοντίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι εργάζεται στο Δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους από το 2002, ως γραμματειακή υπάλληλος, στη δικαστηριακή ομάδα 3, στην οποία υπεύθυνος είναι ο Δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους. Όπως ανέφερε, υπάρχουν συνολικά 4 δικαστηριακές ομάδες για τις οποίες ο κύριος υπεύθυνος είναι ο Παναγιώτης Νεοκλέους.

Ο κ. Μαρκίδης ζήτησε από τη μάρτυρα να δώσει λεπτομερή περιγραφή του 7οροφου κτιρίου που στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους και ειδικότερα του 2ου ορόφου που βρίσκεται το γραφείο του κ. Παναγιώτη Νεοκλέους ως επίσης να περιγράψει στο δικαστήριο τη διαδικασία που ακολουθούσε το γραφείο σε σχέση με τον χειρισμό των αγωγών εναντίον της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Ερωτηθείσα εάν έχει υπόψη της την υπόθεση της αγωγής 3987/13 και εάν γνωρίζει τον Παναγιώτη Κλείτου, η μάρτυρας απάντησε καταφατικά, ενώ για τον κ. Κλείτου είπε ότι είναι ιδιωτικός επιδότης και συνεργάτης του γραφείου Νεοκλέους εδώ και χρόνια.

Ερωτηθείσα εάν θυμάται καθόλου εάν ο κ. Κλείτου είχε δοκιμάσει να επιδώσει αγωγή εναντίον της διαχειρίστριας της Λαικής στην ίδια προσωπικά, η μάρτυρας απάντησε ότι “δεν θυμάμαι να έγινε κάτι τέτοιο”.

Ερωτηθείσα εάν θυμάται κατά πόσον ο κ. Κλείτου τηλεφώνησε μπροστά της στον κ. Κυπρίζογλου, η μάρτυρας επανέλαβε ότι “δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο”.

Κληθείσα να πει τι θυμάται σε σχέση με την αγωγή 3987/13, είπε ότι σύμφωνα με την πολιτική του γραφείου “συνήθως τα δικόγραφα δεν επιδίδονταν σε εμάς”, προσθέτοντας ότι “κάποια έγγραφα μπορούσαμε να τα παραλάβουμε εμείς οι κοπέλες” του γραφείου.

Ανέφερε ότι ο κ. Κλείτου ζήτησε και είδε τον Παναγιώτη Νεοκλέους, υποστηρίζοντας ότι σε κάποια στιγμή της φώναξε ο κ. Νεοκλέους και την ρώτησε πού βρίσκεται η υπόθεση της ΡΙΚΝΙ.

Όπως υποστήριξε, αφού έψαξε στο κομπιούτερ της τον ενημέρωσε ότι εκκρεμούσε προσωρινό διάταγμα (interim order) . “Μου έδωσε κάτι για να το τοποθετήσω στον φάκελο της ΡΙΚΝΙ”, πρόσθεσε.

Η κα. Παπαλεοντίου υποστήριξε επίσης ότι όταν έψαξε στο φάκελο για το κλητήριο ένταλμα της αγωγής δεν το βρήκε και τότε τηλεφώνησε στην Ελενίτσα Χρίστου, που εργαζόταν στο τμήμα της Ειδικής Διαχειρίστριας και της ζήτησε να της το στείλει με ηλεκτρονικό μήνυμα, όπως και έπραξε.

Είπε επίσης ότι όταν επικοινώνησε με τους αντίδικους της Λαϊκής στην εν λόγω υπόθεση για να τους ενημερώσει ότι είχε λάβει το κλητήριο ένταλμα της αγωγής και πως θα προχωρούσε αμέσως σε καταχώρηση σημειώματος εμφάνισης, πληροφορήθηκε ότι για την εν λόγω υπόθεση είχε καταχωρηθεί αίτηση για απόφαση και εκδόθηκε η απόφαση.

Ανέφερε ακόμη ότι από τη στιγμή που είχε εκδοθεί απόφαση δεν μπορούσε να καταχωρήσει σημείωμα εμφάνισης.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της από τον κ. Μαρκίδη, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Ηλίας Στεφάνου ζήτησε να του δοθεί χρόνος μέχρι αύριο προκειμένου να μελετήσει τα όσα η μάρτυρας ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου και να προχωρήσει με την αντεξέταση της. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της κατηγορούσας αρχής χωρίς να υποβληθεί οποιαδήποτε ένσταση από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε επίσης ως μάρτυρας υπεράσπισης του Παναγιώτη Νεοκλέους η κα. Ελενίτσα Χρήστου, βοηθός της πρώην Ειδικής Διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρης Αντωνιάδου και νυν ιδιαίτερα γραμματέας του Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνου της Τράπεζας Κύπρου κ. Αθανασίου.

Κατά την εξέταση της από τον κ, Μαρκίδη, η κα. Χρήστου αναφέρθηκε στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ηλία Στεφάνου τρεις συνολικά φορές. Όπως είπε, στις δύο φορές, ο κ. Στεφάνου ζητούσε να μιλήσει με τον Διευθυντή της και στην τρίτη φορά την είχε ρωτήσει εάν μπορούσε να έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που διατηρούσε ενόσω εργαζόταν στο τμήμα της Διαχειρίστριας.

Όπως είπε, όταν κατάφερε να μπει στον λογαριασμό της διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτε ούτε στα εισερχόμενα ούτε και στα εξερχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Στην εξέταση της, η κα. Χρήστου αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Σόνια Παπαλεοντίου, η οποία την είχε ενημερώσει ότι δεν είχαν παραλάβει την αγωγή 3987/13 και της ζήτησε να της την ξανά στείλει με ηλεκτρονικό μήνυμα, όπως και έκανε.

Εκτός από την αυριανή δικάσιμο, η υπόθεση είναι επίσης ορισμένη και για τις 25/7 κατά την οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της απολογίας και των τεσσάρων κατηγορουμένων. Ακολούθως, οι διάδικοι θα προβούν στις τελικές τους αγορεύσεις και το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του στην υπόθεση, η οποία άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Κακουργιοδικείο με ενδιάμεση απόφαση του στις 3/3/2016 έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και τους κάλεσε σε απολογία.