ΥΠΠΑΝ: Θλίψη για τον θάνατο του Κυριάκου Νεοκλέους

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Κυριάκου Νεοκλέους και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Κυριάκος Νεοκλέους εκπαιδευτικός και ιδρυτής του Λυκείου Νεοκλέους, υπήρξε οραματιστής δάσκαλος και παιδαγωγός που γαλούχησε χιλιάδες νέους και άφησε παρακαταθήκες στον εκπαιδευτικό κόσμο της Κύπρου.

Μετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 με το ψευδώνυμο «Έλμος».

Μεταξύ 1950 και 1990 πρόσφερε υπηρεσίες ως μέλος ή πρόεδρος διοικητικών συμβουλίων θεατρικών οργανισμών, μορφωτικών συλλόγων, εκπαιδευτικών συνδέσμων, προσκοπικών εφορειών, καθώς και της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών (Τμήματος Κύπρου).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (1983-1988), αριστίνδην μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας (1983-1986) και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ιδιωτικών Σχολών του Υπουργείου Παιδείας (1984-1986). Από το 1961 μέχρι το 1983, που αφυπηρέτησε, υπηρετούσε ως λυκειάρχης.

Ο άνθρωπος Κυριάκος Νεοκλέους μέσα από τη σταδιοδρομία του κατάφερε να διακριθεί για το ήθος, αλλά και την ανιδιοτελή του προσφορά προς την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα.

Αναγνωρίζοντας την παιδεία ως το θεμέλιο λίθο της γενικής ανάπτυξης ενός τόπου, ο Κυριάκος Νεοκλέους έταξε τον εαυτό του με συνέπεια και αφοσίωση στην υπηρεσία των νέων, μεταλαμπαδεύοντας τους μέσα από τη διδασκαλία του, όχι μόνο τις γνώσεις του, αλλά και αξίες και ιδανικά.

Αναμφίβολα, η προσφορά του από τις αίθουσες διδασκαλίας, το βαρυσήμαντο και ιδιαίτερα πολύπτυχο συγγραφικό του έργο, αλλά και η πολύχρονη, πολύπλευρη και ουσιώδης δράση του που τον καταξίωσαν στα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό, τον κατατάσσουν δικαίως στις σημαντικές προσωπικότητες της εκπαίδευσης της πατρίδας μας.