ΣΕΚ: Προέχει η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Προέχει η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η ΣΕΚ για τους εργαζόμενους σε Στέγες Ευγηρίας και στους χώρους φιλοξενίας ΑΜΕΑ τονίζοντας ότι είναι δύσκολο και σημαντικό το έργο και η προσφορά των εργαζομένων 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε λόγο της πανδημίας του κοροναϊού, οι εργαζόμενοι στις στέγες ηλικιωμένων καθώς και στους χώρους φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρίες, επιτελούν ένα δύσκολο και συνάμα σημαντικό έργο και η προσφορά των εργαζομένων προς τις ευπαθείς αυτές ομάδες των συνανθρώπων μας είναι τεράστια.

Ως Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου – ΣΕΚ, ευχαριστούμε για την προσφορά σας αυτή προς τα άτομα της τρίτης Ηλικίας και στα Άτομα με Αναπηρίες. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι η Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ, είναι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή εργασιακές διευκρινήσεις χρειαστείτε στο τηλέφωνο 22849849.

Τέλος επισημαίνουμε πως είναι πολύ σημαντικό, μέσω των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών νομοθεσιών να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων αλλά και η προστασία των όρων απασχόλησης τους.

Ως εκ τούτου καλούμε τους εργαζομένους, σε περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη ελλείπων μέτρων προστασίας από τον COVID-19, στο χώρο εργασίας τους ή υπάρξουν παραβιάσεις των όρων εργοδότησης τους, να προχωρούν άμεσα σε ενημέρωση τόσο της συντεχνίας όσο και των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων.