Υπουργικό στο Τρόοδος – Στην ατζέντα, PCR σε φοιτητές, ανάκληση διαβατηρίων

Υπουργικό στο Τρόοδος – Στην ατζέντα, PCR σε φοιτητές, ανάκληση διαβατηρίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σήμερα, στις 10.30 το πρωί, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην προεδρική κατοικία, στο Τρόοδος.

Στη καθιερωμένη συνάντηση των μελών της Κυβέρνησης στο Τρόοδος, οι Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι θα παραστούν «οικογενειακώς» και στο τέλος της συνεδρίασης το προεδρικό ζεύγος θα παραθέσει δεξίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα του υπουργικού, βρίσκεται το θέμα των PCR σε φοιτητές πανεπιστημίων και όλα τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, ψηλά στην ατζέντα  τίθεται το θέμα ανάκλησης ταξιδιωτικών εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας από λεγόμενους αξιωματούχους του ψευδοκράτους. Το Υπουργικό θα εξετάσει  κατάλογο ονομάτων, μεταξύ αυτών και του Ερσίν Τατάρ.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται επίσης να καταθέσει πρόταση κοστολόγησης πακέτου μέτρων και δράσεων που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.

Θα συζητηθούν επίσης, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και  η επεκείμενη κάθοδος της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στη Λευκωσία, κ. Λουτ.