Ταλιμπάν: Η Αλ Κάιντα δεν είναι παρούσα στο Αφγανιστάν

Ταλιμπάν: Η Αλ Κάιντα δεν είναι παρούσα στο Αφγανιστάν

Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των ταλιμπάν Μοχάμεντ Ναΐμ δήλωσε σε συνέντευξή του στο σαουδαραβικό δίκτυο Al Hadath TV ότι η Αλ Κάιντα δεν είναι παρούσα στο Αφγανιστάν και ότι το ισλαμιστικό του κίνημα «δεν έχει σχέσεις μαζί τους».

Πρόσθεσε ότι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες,  ότι εμπορικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά ανθρώπων, που απομακρύνονται από το Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως 18 αεροσκάφη, μεταξύ άλλων από τις εταιρείες United, American Airlines και Delta δεν θα πετάξουν στην Καμπούλ, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ανθρώπων, που έχουν ήδη φύγει από το Αφγανιστάν.

Σημειώνεται πως η εκκένωση του αεροδρομίου της Καμπούλ έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα τα τελευταία 24ωρα καθώς χιλιάδες Αφγανοί μπορεί να μείνουν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Και όλα αυτά την ώρα που υπουργοί των δυτικών κυβερνήσεων πιέζουν να παραταθεί η προθεσμία για την τελευταία βρετανική πτήση διαφυγής και μετά την ερχόμενη Τρίτη.