Υποσχέσεις ξενοδόχων για κατανάλωση κυπριακών προϊόντων στα ξενοδοχεία

Τρόπους προώθησης της κατανάλωσης κυπριακών προϊόντων στις ξενοδοχειακές μονάδες θα αναζητήσουν από κοινού, Υπουργείο Γεωργίας και Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ).

Οι ξενοδόχοι φαίνεται από πλευράς τους να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψην την έκκληση για κατανάλωση κυπριακών προϊόντων στα ξενοδοχεία, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση στο Υπουργείο Γεωργίας.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν κυρίως το θέμα της υδροδότησης των ξενοδοχείων, της κατανάλωσης κυπριακών προϊόντων, καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα στις τουριστικές αναπτύξεις και της προώθησης της πράσινης ενέργειας.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί από την πλευρά του ο Σύνδεσμος έχει δώσει υποσχέσεις για προώθηση των κυπριακών προϊόντων στα ξενοδοχεία και θα έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία μέσα στους επόμενους μήνες, ούτως ώστε και το Υπουργείο Γεωργίας αλλά και ο ΠΑΣΥΞΕ να επιτύχουμε τους στόχους μας, που πάντα αφορούν το καλό τόσο του τόπου όσο και των πολιτών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός, κάνοντας λόγο για μια «εποικοδομητική συνάντηση».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης είπε ότι «λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την έκκληση που έχει γίνει για κατανάλωση κυπριακών προϊόντων στα ξενοδοχεία.

Η πρόθεσή μας είναι να επεξεργαστούμε από κοινού τους τρόπους εκείνους που θα μπορέσουμε να αυξήσουμε ουσιαστικά την κατανάλωση κυπριακών προϊόντων, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Ο Υπουργός Γεωργίας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το αίτημα των ξενοδόχων για άρδευση με νερό από τους βιολογικούς σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων.

Όπως εξήγησε, οι ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα διότι είναι υποχρεωμένες να συνδεθούν με τα αποχετευτικά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί.

«Θα μελετήσουμε αυτό το θέμα, θεωρώ ότι είναι σημαντικό, από τα πιο σημαντικά αιτήματα που έχουν τεθεί, και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να τους εξυπηρετήσουμε» ανέφερε τέλος ο Υπουργός.