ΥΠΟΙΚ: Στο δρόμο της ανάκαμψης η Ελλάδα

Στο δρόμο της ανάκαμψης βρίσκεται πλέον η Ελλάδα όπως παρατηρεί το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κομισιόν η οποία αναφέρει ότι φέτος θα υπάρξει για πρώτη φορά άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια λιτότητας.

Καλύτερα από τις προβλέψεις και από το πρόγραμμα κατάφερε να πάει η Ελλάδα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει από δω και μπρoς.

Σχετικά με τις προβλέψεις για το 2015, η έκθεση της Κομισιόν προβλέπει σημαντική ανάπτυξη κατά 2,9%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2016 προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά 3,7%. Οι θετικές αυτές εκτιμήσεις σημαίνουν, κατά το υπουργείο Οικονομικών, «εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Μάλιστα, όπως σχολιάζει το ΥΠΟΙΚ «οι προβλέψεις αυτές είναι ιδιαίτερα συντηρητικές και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν ήδη ή γίνονται τώρα και οι οποίες θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Στην έκθεση, παρατηρεί το υπουργείο, δεν συμπεριλαμβάνονται οι «θετικές εξελίξεις στον τομέα της ρευστότητας, ούτε οι θετικές επιπτώσεις από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος».

«Η χώρα μας γυρίζει πλέον σελίδα και μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης. Το παραδέχονται πια και επίσημα οι πιο αυστηροί κριτές, με τα πιο συντηρητικά κριτήρια», τονίζει, τέλος, το υπουργείο Οικονομικών.