ΥΠΟΙΚ: Μετά την οικονομική καταστροφή του 2013, η οικονομία απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Μετά την οικονομική καταστροφή του 2013, η οικονομία απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αναφέρει σε απάντησή του στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Οικονομικών

«Είναι με λύπη που ακούμε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού να συνεχίζει να αποκαλεί την οικονομία της Κύπρου ως «οικονομία της αρπακτής», αγνοώντας ότι μετά την οικονομική καταστροφή του 2013, που μας οδήγησαν οι λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, η οικονομία απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που οφείλονται στην ανάπτυξη νέων τομέων της οικονομίας, όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η έρευνα και καινοτομία, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και τα επενδυτικά ταμεία.

Οφείλεται επίσης στην ενίσχυση πολιτικών καθώς και επενδύσεις που έφεραν διαφοροποίηση παραδοσιακών τομέων της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, και ο πρωτογενής τομέας.

Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, και οι επενδυτές οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλους αυτούς τους τομείς της οικονομίας, ως επί το πλείστoν σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, δεν κάνουν αρπακτή. Εργάζονται σκληρά, αναλαμβάνοντας ρίσκο, και επωφελούνται των προοπτικών που διασφάλισαν οι πολιτικές της Κυβέρνησης και έφεραν αναβαθμίσεις, οικονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών. Επωφελούνται επίσης από τις διαφορετικές πολιτικές στήριξης της Κυβέρνησης, που στοχευμένα εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια, για να καταφέρει τη μείωση της ανεργίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και η Κυβέρνηση δίνουν αυτή τη στιγμή μια μάχη για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και προς αυτό το σκοπό έχουν δαπανηθεί εκτάκτως σε διάφορα μέτρα στήριξης πέραν των 1.7 δις Ευρώ μέχρι σήμερα. Παράλληλα, σχεδιάζει την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για περεταίρω ενίσχυση και διαφοροποίηση του αναπτυξιακού μας μοντέλου μέσω της ψηφιοποίησης, της ενίσχυσης της πράσινης οικονομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενή τομέα, αλλά και μέσω των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Καλούμε όλα τα κόμματα, αντί να προτείνουν πολιτικές οι οποίες δυναμιτίζουν τα θεμέλια της οικονομίας απειλώντας την οικονομική σταθερότητα – όπως αυτές που είδαμε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής – να συνεργαστούν με την Κυβέρνηση, για επιτυχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα συνοδεύουν το «Ταμείο Ανάκαμψης», γιατί εκτός από τις επόμενες εκλογές πρέπει να σκεφτούμε και τις επόμενες γενιές.»