Καρογιάν για Γενοκτονία Αρμενίων: Το Δίκαιο και η Ηθική είναι υπεράνω σκοπιμοτήτων και πολιτικών παιγνίων

«Το Δίκαιο και η Ηθική είναι υπεράνω σκοπιμοτήτων και πολιτικών παιγνίων», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Πέρασαν 106 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα όπου οι Τούρκοι εγκλημάτησαν εναντίον ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού φιλειρηνικού, ενός λαού χριστιανικού, ενός λαού προοδευτικού. Ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάσθηκαν από τους Νεότουρκους, υπέστησαν τα πάνδεινα, και έκτοτε η διεθνής κοινότητα δυστυχώς δεν έδωσε πίσω την τιμωρία που αξίζει στην Τουρκία.

Η ατιμωρησία είναι αυτή που οδήγησε στην επανάληψη παρόμοιων φαινομένων. Η Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν η πρώτη του 20ου αιώνα και η αποθάρρυνση της Τουρκίας συνεχίζεται και στην Κύπρο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, γιατί ακριβώς και η επεκτατική της πολιτική, είναι αυτή η πολιτική που στρέφεται εναντίον λαών, εναντίον της ανθρωπότητας.

Ευχή και ελπίδα μας είναι η διεθνής κοινότητα να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα, να εγκαταλείψει τη λήθη. Μακάρι η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν να υλοποιηθεί γιατί αυτό θα απελευθερώσει και  πολλά άλλα κράτη να πουν την αλήθεια. Να πουν αυτά που αρμόζουν στον Αρμενικό λαό. Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, να δοθεί το μήνυμα ότι το Δίκαιο και η Ηθική είναι υπεράνω των άνομων σκοπιμοτήτων αλλά και των διαφόρων παιγνίων.

Αυτή είναι η προσδοκία μας, τιμούμε τους ήρωες, τιμούμε τους προγόνους μας, τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, που υπέστησαν τα πάνδεινα. Πάνω από όλα όμως τιμούμε και τις γενεές των γενεών των Αρμενίων, είτε βρίσκονται στην Αρμενία, είτε στη διασπορά, που κράτησαν το μήνυμα του αγώνα και της πίστης. Ότι δηλαδή λαοί που αγωνίζονται δεν χάνονται, και ο Αρμενικός λαός αγωνίσθηκε και δεν θα χαθεί.