Υπογραφή συμφωνίας 26 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κ. Werner Hoyer, ο οποίος θα συνοδεύεται από άλλους αξιωματούχους της ΕΤΕπ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017, με σκοπό την υπογραφή Συμφωνίας Δανείου και Εγγύησης ύψους μέχρι 26 εκατ. ευρώ μεταξύ της ΕΤΕπ και της Κυπριακής Δημοκρατίας για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Το έργο αφορά στην ανέγερση και λειτουργία κτηρίου για να φιλοξενήσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) μέσα από την ανάπτυξη καινούριων εγκαταστάσεων και νέου εξοπλισμού αιχμής και τη δημιουργία νέων ερευνητικών ομάδων που θα έχει ως κύριο στόχο την εφαρμοσμένη ιατρική και βιοϊατρική έρευνα με επίκεντρο τον ασθενή. Επίσης, περιλαμβάνει συντήρηση και ανακαίνιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων υποδομής του ΙΝΓΚ, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των τρεχουσών δραστηριοτήτων Ε&Α.

Η υπογραφή της πιο πάνω Συμφωνίας Δανείου και Εγγύησης θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στις 2 Οκτωβρίου 2017, στις 12:15. Την ίδια μέρα, στις 09:30 π.μ., στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Hoyer θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.