Υπνώττουν και ανέλαβε ο… Τζέημς Μποντ ως «μεγάλος αδελφός»

Δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε σε αυτό τον τόπο.

Αλήθεια πόσο να πιστώσεις κάποιους για ηλιθιότητα. Πόσο να αντέξει ο οργανισμός ενός νουνεχούς πολίτη – αν έμειναν πολλοί τέτοιοι.

Άκουσον – άκουσον. Κατάσχεσαν λέγει η αστυνομία το «κατασκοπευτικό βαν» και διερευνούν σχολαστικά για σειρά σοβαρών αδικημάτων.

Ρε μπαγάσες από το στόμα τρώμε το φαγητό, όχι από τον κ….!

Ποιος κοροϊδεύει ποιον…

Λοιπόν ακούστε ανέκδοτο Κυπριακής εμπνεύσεως. Τέτοιο αυτό-φτύσιμο δεν παίζει πουθενά αλλού:

– Αν όντως διερευνούν και έχουν βάσιμη υποψία για σοβαρά αδικήματα, τότε η ηγεσία της αστυνομίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και όχι μόνο πρέπει να ζητήσουν συγνώμη και να παν σπίτι τους. Δηλαδή ένα και πλέον χρόνο που ο κατάμαυρος με φιμέ τζάμια «μεγάλος αδελφός» κυκλοφορούσε στην πόλη τι κάνατε;

– Αν από την άλλη η κατάσχεση και η δήθεν διερεύνηση θεωρούν ότι λειτουργεί ως ο «φερετζές» γιατί και γνώριζαν και συνεργάζονταν με τον α λα Τζέημς Μποντ Ισραηλινό, τότε θα πρέπει να πάνε…φυλακή. Τέτοια παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων με ανοχή, αν όχι συνενοχή, των επισήμων αρχών δεν μπορεί να πάει…κάτω εύκολα!

Πολύ βαθύτερο του αναμενομένου…

Όταν Κυπριακός οφθαλμός έπεφτε πάνω στο περιβόητο αφιέρωμα του περιοδικού Forbes, ουδείς πίστευε πως θα είχε τόσο βάθος. Αμ δε! Καταρχάς το αφιέρωμα έγινε τον Μάρτιο, αλλά οι αρχές αγρών ηγόραζαν.

Δεύτερον, όταν από το Σεπτέμβριο υπήρξαν δημοσιεύματα δεν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν.

Τρίτον, όταν μια εταιρεία δηλώνει ότι κάνει εμπόριο, αλλά κατέχει τέτοια μηχανήματα δεν χρειάζεται και παπά να σας πει πως κάτι πάει πολύ λάθος.

Τέταρτον και μη εξαιρετέο. Εκεί στην Αστυνομία μάθετε να ψεύδεστε καλύτερα. Πρωί – πρωί μας έλεγε ο εκπρόσωπος σας στο Τρίτο του Ρικ ότι δεν υπάρχει θέμα οπλοφορίας υπαλλήλου. Δύο ώρες αργότερα των διέψευδε ο Αρχηγός λέγοντας πως υπάρχει αλλά είναι νόμιμη.

Έλεος!

Προεδρικό σε….αχρησία

Εκεί στο Προεδρικό τι κάνετε αλήθεια;

Κοιμάστε ήσυχοι; Δεν ζείτε σε αυτό τον τόπο;

Ακυβέρνητο καράβι μοιάζει η πατρίδα που θα τουμπάρει στα βράχια.

Και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα. Ξυπνάτε γιατί η έκρηξη είναι κοντά.