ΥΠΕΣ: Στο ΡΙΚ αμείβονται πολλά και εργάζονται το ελάχιστο

Στον φακό της διερεύνησης έχουν μπει υπάλληλοι του ΡΙΚ που αμείβονται πολλά και εργάζονται το ελάχιστο, ανάφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Ο υπουργός Εσωτερικών αφού παραδέχθηκε ότι μισθοί εργαζομέων στο Ημικρατικό Ίδρυμα είναι «αχυλοί», ανέφερε ότι οι μισθοί στο ΡΙΚ είναι μισθοί δημοσίου και σαν τέτοιοι έχουν υποστεί μειώσεις κατά αναλογία.

Τη θέση ότι στο ΡΙΚ υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται πολλά και εργάζονται το ελάχιστο, εξέφρασε στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, προσθέτοντας ότι αυτοί οι υπάλληλοι έχουν μπει στο φακό της διερεύνησης.

Επιπλέον, είπε ο κ. Χάσικος «υπάρχουν 300 υπάλληλοι με καθεστώς αορίστου χρόνου με ψηλές απολαβές» και πρόσθεσε ότι μπορούν να γίνουν μειώσεις σε σχέση με το πρόγραμμα.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι παρόλο που μειώθηκε ο προυπολογισμός του ΡΙΚ για το 2013 κατά 8 εκατομμύρια περίπου, εντούτοις, τον διαβεβαίωσαν, όπως είπε, ότι δεν θα προκύψει κανένα λειτουργικό πρόβλημα, αντίθετα «θα έχουμε ένα καλύτερο ΡΙΚ»

Το θέμα είναι η διαχείριση των χρημάτων από το ΡΙΚ, σημείωσε ο ΥΠΕΣ, τονίζοντας ότι «υπήρχε στο ΡΙΚ διαχρονική σπατάλη χρημάτων. Θα μπορούσε το ΡΙΚ να κάνει τη δουλειά του με λιγότερα χρήματα. Όλα τα ιδιωτικά κανάλια έχουν μειώσει τις δικές τους παραγωγές».

Ο κ. Χάσικος τόνισε ότι «πρέπει να δούμε ποια είναι η αποστολή του ΡΙΚ σαν κρατικό κανάλι και μετά να δουλέψουμε και πάνω στους αριθμούς». Πρόσθεσε ότι «το ΡΙΚ χρειάζεται νοικοκύρεμα λαμβάνοντας υποψιν ότι είναι το κρατικό κανάλι και έχει τη δική του αποστολή».

Σύντομα, συμπλήρωσε ο κ. Χάσικος, θα υπάρξουν εξαγγελίες και για το ΡΙΚ.