Θυσίασαν τον λαό για τον πλούτο παραδέχθηκε ο Σαρρής

“Επιλέξαμε να προστατέψουμε τους υπεραμειβόμενους του σήμερα και θυσιάσαμε τις θέσεις εργασίας του αύριο», είπε σε κάποιο σημείο της κατάθεσης του o τέως Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε για την οικονομία.

Και ίσως ήταν η ποιο ειλικρινείς κουβέντα που ακούσαμε από το στόμα κάποιου που βρέθηκε ως και σήμερα ενώπιον της Επιτροπής.  Και όπως τα είπε επιλέξανε … όλοι γιατί όλοι φέρουν ευθύνες νυν και πρώην ..

Ο Μιχάλης Σαρρής πάντως, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του εστίασε στους λόγους για τους οποίους τελικά καταλήξαμε σε ένα επαχθές μνημόνιο, επιρρίπτοντας ξεκάθαρα τις ευθύνες στην οικονομική πολιτική της διακυβέρνησης Χριστόφια και καλύπτοντας πλήρως τον σημερινό πρόεδρο.

Ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη λανθασμένη πολιτική υπερδιπλασιασμού των κοινωνικών και άλλων παροχών, στην υπερπροστασία κεκτημένων υψηλόμισθων του δημόσιου τομέα, αλλά και στο ιστορικό της πρόσκλησης που του έγινε για να αναλάβει τη διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, καθώς και στην αποπομπή του λίγο αργότερα, δίδοντας παράλληλα διευκρινίσεις σχετικά με την απόρριψη αιτήματος της Ομόνοιας για δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα.