ΥΠΕΣ: Οδηγίες για ασφαλή διεξαγωγή της αναπληρωματικής εκλογής Δημάρχου Αγλαντζιάς

ΥΠΕΣ: Οδηγίες για ασφαλή διεξαγωγή της αναπληρωματικής εκλογής Δημάρχου Αγλαντζιά

Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι για την αναπληρωματική εκλογή του Δημάρχου Αγλαντζιάς λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διαδικασία εκλογής να διεξαχθεί με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Προς το σκοπό αυτό, το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας έχει ετοιμάσει πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας τόσο των ψηφοφόρων, όσο και των υπαλλήλων που θα εργαστούν.

Το προσωπικό των εκλογικών κέντρων, καθώς και οι υποψήφιοι ή αντιπρόσωποι τους που τυχόν να βρίσκονται εντός των κέντρων θα πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα προσώπου. Η πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα θα συντονίζεται, ώστε αυτή να διεξάγεται χωρίς συνωστισμό και συγχρωτισμό. Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα τοποθετηθεί ικανοποιητικός αριθμός αντισηπτικών διαλυμάτων και θα γίνεται συχνή απολύμανση των αντικειμένων κοινής χρήσης, λείων επιφανειών και των θαλάμων ψηφοφορίας.

Στον κάθε ψηφοφόρο θα δίδεται αποστειρωμένο στυλό για υπογραφή στον εκλογικό κατάλογο και χρήση στο θάλαμο ψηφοφορίας. Σημειώνεται ότι οι θάλαμοι ψηφοφορίας δεν θα φέρουν κουρτίνα και θα τοποθετηθούν με τρόπο που να μην υπάρχει άμεση οπτική επαφή των ατόμων που παρευρίσκονται στο εκλογικό κέντρο με τον εκλογέα την ώρα που θα εισέρχεται στο θάλαμο.