Μύκονος: Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει τα κρυφά party με drone και… insiders

Το γεγονός ότι τα prive πάρτι στη Μύκονο δίνουν και… παίρνουν, με διοργανωτές και καλεσμένους να δείχνουν πως είτε δεν ενδιαφέρονται, είτε αγνοούν τους κινδύνους που εγκυμονεί ο κορονοϊός, ενεργοποιεί την ΕΛ.ΑΣ.

Το γεγονός ότι τα prive πάρτι στη Μύκονο δίνουν και… παίρνουν, με διοργανωτές και καλεσμένους να δείχνουν πως είτε δεν ενδιαφέρονται, είτε αγνοούν τους κινδύνους που εγκυμονούν για τον κορονοϊό, ενεργοποιεί την ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία, με αφορμή τα πάρτι αυτά στο νησί των “ανέμων”, καθώς και οι υγειονομικές αρχές, επισημαίνουν ότι αυτά θα πρέπει άμεσα να κοπούν και για το λόγο αυτό εκπονήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ειδικό σχέδιο που βασίζεται σε τρεις τομείς.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης δηλαδή μέσω των καταγγελιών για δυνατή μουσική, όπως έγινε και στην περίπτωση σύλληψης του 38χρονου. Πήγε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας το διαχειριστή και στη συνέχεια τον συνέλαβε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Ο δεύτερος τομέας είναι τα drones που θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους.
Τέλος, η τρίτη περίπτωση του σχεδίου αφορά τους Ιnsiders, δηλαδή Δούρειοι Ίπποι αστυνομικοί, που θα προσπαθήσουν να γίνουν υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να λαμβάνουν πρώτοι τις πληροφορίες για το που θα γίνονται τα πάρτι. Όταν γίνει εντοπισμός της τοποθεσίας τροχονόμοι θα αποτρέπουν την προσέλευση στα πάρτι. Στο νησί γίνονται πλέον σαρωτικοί έλεγχοι σε beach bar, κέντρα διασκέδασης και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι.
Θυμίζουμε πως ήδη έχει γίνει σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με πολλούς καλεσμένους. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία για τη διοργάνωση του πάρτι και συνέλαβαν τον ενοικιαστεί λίγο πριν την άφιξη των καλεσμένων και το πάρτι δεν έγινε ποτέ.