ΥΠΕΣ: Δεν προέκυψε οτιδήποτε που να δικαιολογεί τη λήψη πειθαρχικών ή ποινικών μέτρων

Διευκρινίσεις σε σχέση με τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο για τη Διοίκηση της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και σχετική παρέμβαση του τέως Αν. Διοικητή Πολιτικής Άμυνας κ. Λουκά Χατζημιχαήλ στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, χθες, καθώς και άλλα συναφή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που προκλήθηκαν από τις πιο πάνω δηλώσεις, αναφέρει τα ακόλουθα:

Τα πιο πάνω δημοσιεύματα /συνεντεύξεις και δηλώσεις, αφορούν θέματα τα οποία χρονολογούνται και τα οποία διερευνήθηκαν τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από την Ελεγκτική Υπηρεσία και δεν προέκυψε οτιδήποτε που να δικαιολογεί τη λήψη πειθαρχικών ή ποινικών μέτρων.

Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Λ. Χατζημιχαήλ ηγείτο της Πολιτικής Άμυνας τα τελευταία δύο χρόνια και η σημερινή του στάση μάλλον οφείλεται στην απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), με την οποίαν τερματίστηκαν οι υπηρεσίες του ως Αν. Διοικητή Πολιτικής Άμυνας.

Τονίζεται ότι μέλημα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η εύρυθμη λειτουργία της Πολιτικής Άμυνας και δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μια δημόσια αντιπαράθεση, η οποία αφορά προσωπικές διενέξεις. Για οτιδήποτε τυχόν προκύψει, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.