ΥΠΕΣ: Αποφασιστικότητα για πάταξη της κακοδιαχείρησης τ/κ περιουσιών

Ο Υπουργός Εσωτερικών σε γραπτή δήλωση του απαντά στον Δήμαρχο Πάφου  για τη διαχείριση των Τ/Κ περιουσιών, τονίζοντας την αποφασιστικότητά του για πάταξη της κακοδιαχείρησης:

“Σε σχέση με τις ψεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου αναφορικά με κακοδιαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών στην Πάφο, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης επιθυμεί να δηλώσει ότι όλες οι περιπτώσεις είναι σε γνώση τόσο του ιδίου, όσο και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών του ΥΠΕΣ.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου αφορούν επτά περιπτώσεις οι οποίες ήταν ήδη σε γνώση του Υπουργού και για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι αναγκαίες διαδικασίες ανάκτησής τους ή/και λήψης άλλων διορθωτικών μέτρων, όπως είναι η αναπροσαρμογή του ενοικίου κ.ά.

Ο Υπουργός επιθυμεί να δηλώσει ότι οι πιο πάνω υποθέσεις αφορούν ένα σχετικά πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων, αφού η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έχει εντοπίσει και πολλές άλλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης τις οποίες διερευνά και διαχειρίζεται.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι το Υπουργείο του και ιδιαίτερα η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών, έχει ξεκινήσει μία πολύ εντατική προσπάθεια εντοπισμού και πάταξης της οποιασδήποτε κακοδιαχείρισης που έχει συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Σε ό,τι αφορά στην πάταξη της οποιασδήποτε κακοδιαχείρισης, η αποφασιστικότητα μας είναι δεδομένη”.