Κουκουμά: Υπάρχει κενό στο νόμο για την άδεια πατρότητας

Σε γραπτή ανακοίνωση της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά για την άδεια πατρότητας αναφέρει ότι υπάρχει ένα, όχι ασήμαντο, κενό στο νόμο για την Άδεια Πατρότητας που ψήφισε πριν μερικές εβδομάδες η Βουλή.

Επεσήμανε ότι, όπως είναι σήμερα το λεκτικό, οι πατέρες που δεν έχουν τελέσει γάμο ή συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τη μητέρα του παιδιού τους, δεν θα δικαιούνται την άδεια πατρότητας.

Στη δική μας αντίληψη η πατρότητα δεν μπορεί να είναι ταυτισμένη ή συνδεδεμένη με οποιαδήποτε μορφή γάμου.

Για το λόγο αυτό το ΑΚΕΛ έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την ετοιμασία σχετικής Πρότασης Νόμου μέσω της οποίας θα αίρεται η αδικία για τους πατέρες που απέκτησαν παιδί εκτός γάμου. Επιπλέον, πρόθεση μας είναι να υπάρξει αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη νομοθεσία, από την πρώτη μέρα εφαρμογής της κύριας νομοθεσίας.

Για τον σκοπό αυτό έχουμε αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την οποία την ενημερώνουμε για την πρόθεση μας και την καλούμε να δώσει οδηγίες όπως γίνονται αποδεχτές οι αιτήσεις πατέρων που απέκτησαν παιδί χωρίς να έχουν τελέσει γάμο ή να έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, ανέφερε η κ. Κουκουμά.