Υπερ Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού – Το φεγγάρι των λουλουδιών

Υπερ Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού – Το φεγγάρι των λουλουδιών

Η Πανσέληνος που θα αναδυθεί στον Σκορπιό στις 7 Μαΐου, θα είναι η τελευταία από τις τρεις Υπερσελήνες του 2020.

Υπερσελήνη μπορεί να είναι μια Πανσέληνος ή μια Νέα Σελήνη. Χαρακτηρίζεται έτσι, όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο στη Γη κατά την μηνιαία περιστροφής του. Δηλαδή το περίγειό του προσεγγίζει το 90%.

Η Πανσέληνος του Μαΐου αποκαλείται και Φεγγάρι των Λουλουδιών. Κατά το Χρονολόγιο των Αγροτών λέγεται επίσης «Φεγγάρι της Γονιμότητας», «Φεγγάρι του Γάλατος» και «Φεγγάρι της Σποράς Καλαμποκιού». Σε όλες τις περιπτώσεις σηματοδοτεί την εποχή που αυξάνεται η γονιμότητα. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει είναι ασφαλές να γεννηθούν τα μικρά των ζώων, τα χιόνια έχουν λιώσει και τα φυτά ανθοφορούν!

Ο Ήλιος και η Σελήνη θα βρεθούν σε όψη αντίθεσης, από τον σταθερό Ταύρο και τον αινιγματικό Σκορπιό αντίστοιχα. Είναι ο άξονας όσων μπορούν να ειδωθούν, έναντι όσων δεν φαίνονται.

Σε συνδυασμό αυτοί οι αστερισμοί κυβερνούν τα οικονομικά, τα κληρονομικά, την ιδιοκτησία, τους φόρους και τα υλικά υπάρχοντα. Ο Ταύρος και ο Σκορπιός αφορούν τα απτά και τα άπιαστα, τους κανόνες και την κατάλυση των κανόνων, τη συνειδητή σκέψη και τον ασυνείδητο πόθο, τις ευθείες διαδρομές και τις ελικοειδείς σκάλες!

Σαν ένα σταθερό υδάτινο ζώδιο, ο Σκορπιός είναι ισχυρός και αποφασιστικός. Δεν τα παρατάει, είναι ανθεκτικός στις αλλαγές και μπορεί να είναι πολύ πεισματάρης.

Ο Σκορπιός κυβερνά το σεξ, τα χρήματα, τα μυστικά και τον κύκλο ζωής – θανάτου. Ρυθμίζει τα ένστικτα επιβίωσής μας και τις πρωτόγονες επιθυμίες – θέματα τα οποία είναι συχνά ταμπού και δύσκολο να συζητηθούν.

Οι σχέσεις μπορεί να φτάσουν σε κρίσιμο σημείο, καθώς τα πρωταρχικά συναισθήματα, ξυπνούν κατά τη διάρκεια της πανσελήνου στο Σκορπιό. Ο Σκορπιός, είναι επίσης θεραπευτής. Αν εκφράσετε όσα κρύβετε μέσα σας, έχουν την ευκαιρία να επουλωθούν. Αν παραμείνουν κρυμμένα, θα ξεγλιστρήσουν.

Ο Σκορπιός είναι επίσης ο ντετέκτιβ του ζωδιακού, με μια αδιάκοπη επιθυμία για τη γυμνή αλήθεια, πάση θυσία. Έτσι, αυτή η πανσέληνος μπορεί να φέρει μερικές ισχυρές αποκαλύψεις. Δεν υπάρχουν ημίμετρα για τον Σκορπιό! Ο κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, στέλνει σ’ αυτήν την πανσέληνο μια υποστηρικτική δέσμη. Άρα, αυτό το σαββατοκύριακο μπορεί να σας αποκαλύψει τον καλύτερο τρόπο για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας και να την καθαρίσετε από ασήμαντα, ακόμα κι αν πρέπει να σας οδηγήσει στα άκρα για να το κάνετε.

Τι σημαίνει η πανσέληνος του Μαΐου 2020

Αυτή η πανσέληνος αντιπροσωπεύει μια «Σαμανική» μύηση όπου τα πιο σκοτεινά στοιχεία της ψυχής ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να αντιμετωπιστούν, να μεταμορφωθούν ή να απελευθερωθούν. Ό, τι κι αν συμβεί, είτε στην προσωπική σας είτε στην επαγγελματική σας ζωή, θα σας παροτρύνει να καθίσετε και να παρατηρήσετε οποιονδήποτε ανεξήγητο θυμό, λαγνεία, ζήλια, φόβο ή ντροπή και να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

Μπορεί να είναι μια μετασχηματιστική εμπειρία καθώς χρειάζεται τεράστια ποσότητα ενέργειας για να μπορέσετε να καταστείλετε ένα δύσκολο συναίσθημα! Μόλις απελευθερωθεί, θα αισθανθείτε αναζωογονημένοι, ενδυναμωμένοι και σε θέση να σχετιστείτε με τους άλλους πιο βαθιά και ουσιαστικά!

Όταν υπάρχει πανσέληνος στο Σκορπιό, έχουμε πάντα τον Ήλιο στον Ταύρο, στο αντίθετο ζώδιο του Σκορπιού. Αυτό προβλέπεται πως είναι αντίθετο για τη συναισθηματική ένταση του Σκορπιού, υπενθυμίζοντας σας, να παραμείνετε ήρεμοι και λογικοί και να κρατήσετε και τα δύο πόδια σταθερά στο έδαφος.

Θα ήταν επίσης σοφό να παρακολουθείτε τα έξοδά σας, καθώς ο Ταύρος και ο Σκορπιός κυβερνούν επίσης τα χρήματα. Η εικόνα είναι….έντονες απολαύσεις, που βιώνονται στην υπερβολή τους, μέσα σε μια πολυτελή και φαντασμαγορική παράσταση!

Ο Ταύρος είναι ακριβώς το αντίθετο του Σκορπιού. Ο Ταύρος θέλει μια ειρηνική ζωή, με ασφάλεια, σταθερότητα και γαλήνη. Το σύνθημα του Ταύρου είναι: μην κουνάτε το σκάφος, ας εξοικονομήσουμε χρήματα για το μέλλον, ας ζήσουμε από τη γη και ας κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Ταύρος μισεί τις εκπλήξεις και προσπαθεί να συσσωρεύσει περιουσιακά στοιχεία για να νιώθει ασφαλής. Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου, έχουν κάποια χρήματα στο αποθεματικό τους. Αν δεν έχουν ένα μικρό κομπόδεμα, θα νιώθουν πολύ ανήσυχοι… μέχρι να μαζέψουν κάποια χρήματα.

Ο Σκορπιός, από την άλλη πλευρά, θέλει να εξαλείψει και να καθαρίσει οτιδήποτε δεν έχει πλέον καμία αξία. Θέλει να σκάψει κάτω από την επιφάνεια, να βγάλει όλους τους σκελετούς από το ντουλάπι και να τους φέρει στο φως.

Δεν μπορείτε να κρυφτείτε από τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της πανσελήνου. Όλα τα μυστικά σας θα αποκαλυφθούν. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε… αλλά δεν θα αισθανθείτε καλά. Η φύση του Σκορπιού είναι να ανακαλύψουμε τι είναι ανθυγιεινό και να αντιμετωπίσουμε τα δυσάρεστα πράγματα που αποφεύγουμε, μερικές φορές πράγματα που προέρχονται από την παιδική μας ηλικία και που επηρέασαν αρνητικά τις σχέσεις μας για μεγάλο μέρος της ζωής μας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια της πανσελήνου στο Σκορπιό

Ο Σκορπιός σας ενθαρρύνει να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας, να βρείτε την ασφάλεια μέσα σας… και όχι στα υπάρχοντά σας. Μπορεί να αμφισβητείτε τις πραγματικές σας αξίες. Τι σημαίνει η ασφάλεια για εσάς? Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι και διάσημοι άνθρωποι που αναζητούν πάντα περισσότερα. Δεν νιώθουν πως αυτά που έχουν, είναι αρκετά. Εσείς σε ποιο σημείο λέτε, πως «αυτά είναι αρκετά για μένα»;

Αυτή η πανσέληνος στο Σκορπιό είναι ιδανική, για να κάνετε ριζικές αλλαγές στη ζωή σας. Λάβετε υπόψη ότι ο Σκορπιός έχει αυτό το κεντρί στην ουρά του. Οι αποφάσεις και οι επιλογές που κάνετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πιθανόν να είναι οριστικές. Δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα. Ο Σκορπιός ακολουθεί το Ζυγό.

Ο Ζυγός βλέπει τα πάντα, σε όλες τις αποχρώσεις του γκρι: «ποια είναι η γνώμη σας?» «θα θέλατε να μιλήσετε για αυτό;» και ούτω καθεξής….ενώ ο Σκορπιός βλέπει τον κόσμο ασπρόμαυρο. Αν κάποιος είναι άπιστος απέναντί του…αυτό είναι το τέλος. Χωρίς συζήτηση, χωρίς επιστροφή, θα είναι ένα οριστικό τέλος. Αυτό είναι το είδος της ενέργειας που κυριαρχεί, κατά τη διάρκεια αυτής της πανσελήνου.

Η πανσέληνος στο Σκορπιό θα μπορούσε να προκαλέσει χωρισμούς και διαφοροποιήσεις στη ζωή σας, καθαρίζοντας το δρόμο, για μια αναγέννηση.

Να έχετε υπόψη σας πως αν διατρέχετε κίνδυνο, αν βγείτε από κάτι που δεν σας κάνει πλέον ευτυχισμένους, ανοίγετε νέες δυνατότητες. Κάνετε χώρο. Αυτό είναι το όφελος αυτής της πανσελήνου .