Υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωση του το φορολογικό- Την Πέμπτη στην Ολομέλεια

Υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωσή του το φορολογικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου επικράτησαν υψηλοί τόνοι κυρίως για το μείζον πρόβλημα της θέρμανσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική τροπολογία με την οποία ζητά αρχικά την επιστροφή στο παλαιό καθεστώς της διαφοροποίησης των φόρων κατανάλωσης των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης.

Αναφορικά με το ζήτημα που είχε ανακύψει με την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης είχε δηλώσει νωρίτερα πως “Επειδή έχει δημιουργηθεί ένα θέμα – γράφεται ότι ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούνται από κάποιες υποχρεώσεις – θα ήθελα να διευκρινίσω ότι από τη μετάβαση από τον παλιό Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στο νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, υπήρχαν κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις που έπρεπε να γίνουν και οποιοδήποτε κενό κλείνει με νομοτεχνική ρύθμιση –βελτίωση που φέρνουμε, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιοι εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις τους.

Τόσο ο Υπουργός, όσο και εγώ, είμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σε θέματα φοροδιαφυγής και σε θέματα που μπορεί να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υποχρεώσεων των φορολογουμένων.
Συνεπώς, οποιοδήποτε ζήτημα έχει προκληθεί από τη μετάβαση από τον ένα Κώδικα στον άλλο, κλείνει με νομοτεχνική βελτίωση που φέρνουμε σήμερα”.