ΔΗΚΟ: Άμεσα πρέπει να δράσει η νέα κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ανεργίας

Περαιτέρω επιδείνωση της ανεργίας στην Κύπρο, προβλέπει το ΔΗΚΟ, λόγω του σκληρού μνημονίου, το οποίο θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε περαιτέρω ύφεση.

Σε ανακοίνωση του κόμματος γίνεται λόγος για εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας και για ιστορικό ρεκόρ του 14%, που θα φανεί ακόμη περισσότερο τους μήνες που ακολουθούν λόγω και της ολοκλήρωσης της τουριστικής περιόδου και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Το ΔΗΚΟ εκφράζει την ανησυχία του γιατί η αυξητική πορεία της ανεργίας θα οδηγήσει μεγάλες ομάδες της κοινωνίας σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και ανέχειας, με συνέπεια σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

«Ως δημοκρατικό κόμμα επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά πως μόνο με την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει άμεσα, ώστε αυτή η διαπίστωση να οδηγήσει σε συγκεκριμένους σχεδιασμούς, προκειμένου σύντομα να φανούν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας μας και αναχαίτισης της αυξητικής πορείας της ανεργίας», καταλήγει η ανακοίνωση.