Υπεράσπιση των πολιτικών του Σπύρου Κυπριανού από παραδοσιακούς Δηκοικούς και επίσημο ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχε προβεί χτες σε μια ανάρτηση στο τουίτερ αναφέροντας:

«Το ότι εκείνοι που με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να αυτοχαρακτηριστούν σαν «παραδοσιακοί» ΔΗΚΟικοί δεν βρήκαν τη δύναμη να τον υπερασπιστούν απέναντι στη λάσπη που του ρίχνουν εκείνοι που σήμερα τους πατρονάρουν είναι αξιοσημείωτο. Ντροπή τους.»

Έξυπνη προσπάθεια συσπείρωσης του ιστορικού και παραδοσιακού Δηκοικού που ακόμη έμεινε στο κόμμα δεν λέμε…, όμως δεν έπιασε αν κρίνουμε από τα σχόλια που καταγράφονται κάτω από το τουίτ του Νικόλα αλλά και στα υπόλοιπα ΜΚΔ, αυτού και των συνεργατών με τον Χρύση Παντελίδη να τρώει το περισσότερο ξύλο!

 

Πληρωμένη απάντηση πήρε λίγο αργότερα από τον καθηγητή εκ Λεμεσού ορμώμενο Τάκη Γαβριηλίδη της ΔΗΠΑ.

«Η ειδοποιός διαφορά στο ΔΗΚΟ, μεταξύ Ημών και Υμών. Εμείς υπερασπιζόμαστε το Σπύρο Κυπριανού ζωντανό, Εσείς τον εκμεταλλεύεστε πεθαμένο.»

Στο ίδιο μοτίβο επικροτώντας τον κ. Γαβριηλίδη και άλλα «Κυπριανικά» στελέχη της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, όπως ο βουλευτής Λεμεσού Άγγελος Βόστης, ο Αλέκος Τρύφωνίδης και ο Χρίστος Τσίγκης με τον τελευταίο να αναφέρει:

Σωστός κ. καθηγητά! Άλλο η στήριξη κάποιου εν ζωή (στα δύσκολα του και στα εύκολα του) και άλλο η “καπηλεία” του ονόματος του, όταν είναι νεκρός!

Από την άλλη θαυμάζω και το θράσος κάποιων… Έδιωξαν το μισό κόσμο από το ΔΗΚΟ, άλλους τους διέγραψαν και άλλους τους εκπαραθύρωσαν και έχουν και την αναίδεια να προσπαθούν να μας “εκθέσουν” με τον δήθεν ισχυρισμό ότι δεν υπερασπιζόμαστε τον ηγέτη που αγαπήσαμε Σπύρο Κυπριανού. Περιμένουν δηλαδή από τον Μάρκο Κυπριανού, την #ΔΗΠΑ και τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων να αναλάβουν να απαντούν εκ μέρους του ως “ηγέτη” του ΔΗΚΟ.

Ας αναλάβει/ουν επιτέλους τις ευθύνες τους και ας πάψουν να συμπεριφέρονται ως πικκαρισμένα κοπελούθκια. Αυτούς που κατηγορούν (δηλαδή όλους εμάς) δεν ξεχνάμε τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού. Εκείνοι.., η ίδια γνωστή ομάδα είναι που δεν ήθελαν να ακούνε το όνομα του.

Ας τον σεβαστούν τουλάχιστον σήμερα που είναι νεκρός. Και αυτό που φοβούνται για τον Μάιο του 2021 θα το πάθουν διότι τους πήραν χαμπάρι όλοι!

Και εισηγούμαι στον “ηγέτη” και τα γνωστά παπαγαλάκια να ξανά ακούσουν τον Μάρκο Κυπριανού τι είχε αναφέρει στις 16/03/20 στην εκπομπή Τετ Α Τετ για το πως η νυν ηγεσία του ΔΗΚΟ υπερασπίστηκε το όνομα και τις πολιτικές του πατέρα του και μετά κάνουν τους ήρωες και τους υπερασπιστές στο τουίτερ και στα ΜΚΔ! https://youtu.be/_y1RqY3aKt0»

 Ας μην ξεχνάμε και τη δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου το Φεβρουάριο του 2016 που έλεγε «πως η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου δεν είναι παρά ένα μέρος του Πρωτάρα, ίσο με την αλυκή της Λάρνακας»!

Σηκώνοντας τότε το γάντι ο Δήμος Αμμοχώστου του απάντησε μεταξύ άλλων:

«Εκτός του γεγονότος ότι γίνονται ασύμμετρες και αχρείαστες συγκρίσεις ελεύθερων περιοχών με κατεχόμενες χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η πολιτική πλευρά των πραγμάτων, η εξάσκηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πόθος επιστροφής και άλλα που αυτή τη στιγμή καίνε την ψυχή του κάθε πρόσφυγα αλλά και του κάθε πολίτη της Δημοκρατίας που δεν επιθυμεί διχοτόμηση, οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια προεκλογική περίοδο και σε μια πολύ κρίσιμη καμπή στην πορεία του κυπριακού που παρά τις διαφωνίες μας, έπρεπε να καλλιεργείται πνεύμα ενότητας και όχι διάσπασης ιδιαίτερα στον προσφυγικό κόσμο. Θεωρούμε αδιανόητη και εθνικά επικίνδυνη την πολιτική της κατηγοριοποίησης και θυματοποίησης του προσφυγικού κόσμου χάριν πολιτικών ή κομματικών φιλοδοξιών ή να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαφωνίας ή διάσπασης μεταξύ των εκτοπισμένων μας. Είναι λυπηρό το να προσπαθούμε να προωθήσουμε τέτοιες φιλοδοξίες επί των ερειπίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η προσέγγιση ότι η πολιτική ανωριμότητα αποτελεί ακόμα μια φορά μέτρο της ωριμότητας του λαού μας ελπίζουμε ότι είναι πλέον ξεπερασμένη.» 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μάρκος Σπύρου Κυπριανού, δεν είπε την τελευταία του λέξη, παρακολουθεί τα πάντα όπως μαθαίνουμε – δεν κολακεύεται από τις ψεύτικες ή τις σκόπιμες πρόταξες για πιθανή υποψηφιότητα του για ΠτΔ το 2023, και μέχρι στιγμή κράτα ίσες αποστάσεις κλείνοντας το μάτι στη Συνεργασία μέσω κάποιων συνεργατών του, που έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και κοινή πλεύση με τα κύρια στελέχη της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Όπως την τελευταία του λέξη βεβαίως δεν είπε ακόμη και ο Χρίστος Πατσαλίδης ο οποίος έδωσε παραίτηση από Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ τον Οκτώβριο του 2017, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές τότε για τον τρόπο λειτουργίας, των συλλογικών οργάνων, του Προέδρου του ΔΗΚΟ και της κλειστής του ομάδας.

Τελικά ώσπου κοντεύουν οι βουλευτικές εκλογές του 2021 θα ακούσουμε πολλά και διαφορά, όμως τα δεδομένα και οι αλήθειες είναι εκεί και ας μην μας περνούν όλους για κορόιδα. Θα επανέλθουμε σύντομα, το πολιτικό ρεπορτάζ για το ΔΗΚΟ και τα νέα δεδομένα πάντα έχει ενδιαφέρον.

 

Πολιτικό ρεπορτάζ, , Μαριλένα Χρίστου