ΥΠΕΞ: Κοινές δράσεις Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου για αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών στην ανατολική Μεσόγειο

Κοινές δράσεις με στόχο την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξέτασαν σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, σε Συνάντηση που είχαν σήμερα, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη Συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στο Κάιρο ανάμεσα στους αρχηγούς των Κυβερνήσεων των τριών κρατών στις 8 Οκτωβρίου.

Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να δούμε πώς προκύπτουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα από αυτή τη συνεργασία που είναι στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, μιας θετικής ατζέντας χωρίς τους όποιους αποκλεισμούς.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στον αραβικό κόσμο, στην περίπτωση της Συρίας, της Λιβύης, για το τι γίνεται με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμφωνήσαμε να αναλάβουμε από κοινού κάποιες δράσεις είτε όσον αφορά την ΕΕ από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου είτε όσον αφορά τον αραβικό κόσμο από πλευράς Αιγύπτου, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η πραγματική κατάσταση στην περιοχή, αλλά και πώς μέσα από κοινές δράσεις αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες».