ΥΠΑΜ: Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το ενεργειακό μας πρόγραμμα

ΥΠΑΜ: Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το ενεργειακό μας πρόγραμμα

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκη, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση του με τον Υπουργό κ. Αποστολάκη «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας στα πλαίσια πάντα και της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά και των διμερών σχέσεων.

Δόθηκε η ευκαιρία μετά, να έχουμε συνάντηση από κοινού μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας όπου έχουν συζητηθεί και ζητήματα που αφορούν και την άμυνα και την ασφάλεια».

Ερωτηθείς αν ο συντονισμός Λευκωσίας – Αθηνών ενισχύει τον αποτρεπτικό χαρακτήρα των διπλωματικών μέσων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «εμείς συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους ουσιαστικά, και με αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση αν τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν διαφοροποιήσει την προσέγγιση και τη στρατηγική μας σε επίπεδο άμυνας σε σχέση με τη διαχείριση της ασφάλειας σε αυτό τον χώρο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «είναι γεγονός ότι μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση, αλλά επαναλαμβάνω ότι την αξιολογούμε συνεχώς και συνεχίζουμε απρόσκοπτα το ενεργειακό μας πρόγραμμα πάντοτε και σε συνεργασία και με την Ελλάδα. Χαμηλοί τόνοι και αρκετή δουλειά».

Κληθείς να πει αν τα όσα συζητήθηκαν με τη Γαλλία χθες μπορεί να συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στον συγκεκριμένο χώρο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «επίσης με τη Γαλλία είναι μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία και συνεχώς εργαζόμαστε για διεύρυνση της και στα πλαίσια βεβαίως και της ενέργειας, αλλά και της ασφάλειας και της άμυνας».

Ερωτηθείς πότε τοποθετείται επίσημα αυτή η διεύρυνση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «αυτό που έχει ανακοινώσει ο κ. Μακρόν είναι αυτό για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά εμείς και ως Υπουργεία ‘Αμυνας Κύπρου και Γαλλίας αλλά και στα διάφορα επιτελεία, έτσι ώστε να υπάρχει αξιολόγηση των διαφόρων ζητημάτων τα οποία απασχολούν τις δυο χώρες και όντως υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και έχουμε απτά αποτελέσματα. Ορισμένα, όμως, σίγουρα είναι αποτελέσματα, τα οποία δεν αφορούν τη δημοσιοποίηση, αλλά να είστε σίγουροι ότι είμαστε στο καλύτερο επίπεδο συνεργασίας με τη Γαλλία».

Κληθείς να πει αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες συμφωνίες με τη Γαλλία, είπε πως «όταν θα υπάρχουν ανακοινώσεις θα το μάθετε πρώτοι».